Gartner: IBM er markedsleder på portaler!IBM er en klar markedsleder verden over når det gjelder portaler. Dette i følge undersøkelser analysefirmaet Gartner har foretatt.

‘WebSphere Portal – #1 in Worldwide Revenue from 2001 to 2008*’

(1) Source: Gartner, Inc., ‘Market Share: Application Infrastructure and Middleware Software, Worldwide, 2008,’ Fabrizio Biscotti, 29 April 2009

Gartner har ranket IBM som verdens markedsleder innen segmentene Portal Products og User Interaction Tools enterprise software. Rankingen er basert på den totale omsetningen for 2008.
Ledende innen helsevesenet
Det er blant annet IBM´s økte fokus på helsemarkedet som har bidratt til portalsuksessen. Over 6.500 kunder benytter seg av IBM´s Web 2.0-utvidede WebSphere Portal programvare. Bare i USA har en rekke helseinstitusjoner som Catholic Healthcare West, Children´s Medical Centre of Dallas, Healthways, MedStar Health, Memorial Health og Trillium Health Centre tatt i bruk IBM´s teknologi. Men IBM WebSphere portal er også benyttet av fire av USA´s fem største selskapene for helseforikring, av Blue Cross Blue Shield organisasjonen i 33 stater, mer enn 30 store sykehus, klinikker og verdensomspennende leveringsnettverk, samt mer enn 12 online helseleverandører som hver av dem leverer helsetjenester til mer enn 20.000 brukere.
Ledende innen finans
Men det er ikke bare innen helseindustrien at IBM´s WebSphere portaler er ledende. Portaler fra IBM er også benyttet av de 10 største bankene i verden, 9 av de 10 største bankene i USA, 7 av de 10 største bankene i Europa og 8 av de 10 største bankene i Asia Pasific.
Også offentlig forvaltning
I tillegg til helseindustri, finans- og forsikringsnæringen har IBM´s portalteknologier også blitt uhyre populær innen offentlig forvaltning verden over. IBM WebSphere benyttes av statlige organer i alle G8-landene, 10 av de 16 landene i Midt-Østen, 22 stater i USA og 40 federale organisasjoner i USA.
Du kan teste teknologiene selv!
Har du lyst til å teste IBM´s portalbaserte samhandlingsløsninger selv, kan du nå registrere deg på IBM Lotus Greenhouse som er en webside der du kan prøve IBM WebSphere Portal, IBM´s nye Mashup Centre, Lotus Connections, Lotus Forms, Lotus Qickr og Lotus Sametime. Her får du en unik mulighet til å evaluere produktene uten å installere dem i ditt eget miljø.
Les mer her!
Test produktene live her!