Jeg elsker å være ute hos kundene og se øynene deres lyse opp!


Å som jeg elsker denne jobben!

Jeg elsker å være på besøk ute hos kundene og presentere nye funksjoner i Lotus Notes 8.5.1. De tar helt av og synes det er superkult med alle de nye mulighetene som de nye plugin-funksjonene gir dem. Men de blir enda blankere i øynene når vi viser dem Lotus Quickr med integrasjon i MS Office som er deres normale brukergrensesnitt i hverdagen. Og de som har brukt MS Sharepoint en stund blir litt stille når de ser hvor enkelt Lotus Quickr er. Og når de ser hvordan Lotus Notes og MS Office utnytter mulighetene i Quickr begynner de å mumle sammen.

I forrige uke besøkte jeg en kunde som fikk se Lotus Connections for første gang. Det ble en aha-opplevelse for administrerende direktør som plutselig så en mulighet til å bygge et profesjonelt nettverk rundt sin bedrift og derved gi kundene en merverdi på toppen av produktene. Med et fagnettverk knyttet rundt produktene – og la kunder møte andre kunder i dette nettverket – ville produktene og tjenestene til denne kunden få en merverdi og det ville også kunne knytte kundene tettere til nettopp denne leverandøren.

Jeg hørte engang et foredrag av en internasjonalt kjent selger-guru som blant annet var konsulent for store firmaer som f.eks. American Express. Han var en gammel og erfaren mann på over 70 år. Det han sa og som jeg merket meg mest ved var:

– Din jobb er å tenne stjerner i øynene til de menneskene du møter, enten de er dine kunder, dine barn, din hustru eller andre du møter på din vei!

Det er nettopp disse stjernene jeg ser i øynene på de kundene jeg møter nå om dagen!

Jeg føler meg nesten som Tingeling…