Coop kaster ut MS Sharepoint


– Sharepoint er for vanskelig og komplisert for vanlige brukere. Det sier Marie Enbuske, webansvarlig for Coop i Sverige.

Til tross for mye hype rundt Sharepoint finnes det en rekke eksempler for bedrifter som velger bort Microsoft-plattformen. Coop i Sverige har tidligere benyttet Sharepoint 2003 som intranett. Men når selskapet nå utvikler et helt nytt intranett for omkring 8000 medarbeidere så er det med en helt annen teknologi fra en annen leverandør. Prosjektet, som skal være klart i mars, innebærer at Coop bytter ut Sharepoint i hele intranettet.

– Vi bytter plattform og vil på den måten gjøre det enklere for brukerne. Sharepoint er ikke så enkelt for redaktører, sier Marie Enbuske til Computer Sweden. Tanken er at medarbeiderne lettere skal kunne dele informasjon på intranettet, i form av blant annet blogger og wikis.

– Vi vil gjøre det enklere for brukerne selv å publisere materiale, istedet for at man sender epost til en redaktør som gjør det, sier Marie Enbuske.