NRK kaster ut MS Office


Microsoft går på den ene smellen etter den andre for tiden. Nå er det selve NRK som kaster ut MS Office til fordel for Open Office.

Ansatte i den statseide kringkastingen skriver, i følge digi.no, at det i første rekke gjelder 850 Macintosh-maskiner, men det er senere bekreftet at programvaren skal skiftes ut på alle produksjonsmaskiner. Prosessen er allerede i gang og skal være ferdig innen 1. mars i år.

For Microsoft er dette et gedigent prestisjetap ettersom NRK med sine 3500 ansatte er en av de største offentlige virksomhetene som nå kaster ut programvaregiganten. NRK begrunner selv at man gjør dette for å være i takt med regjeringens krav til IT-standarder i offentlige virksomheter slik de fremkommer i den såkalte referansekatalogen.

NRK vedgår at det heller ikke har vært uten betydning at man nå vil spare enorme beløp i lisenskostnader.

Kilder: digi.no og NRKbeta