Berlingske kaster ut MS Office


Over 3.000 medarbeidere i det danske Berlingske-konsernet skal nå kaste ut Microsoft Office!

Det danske forlagskonsernet, som blant annet utgir Berlingske Tidende og BT, samt en rekke nyhetsmedier på nettet, velger nå bort Microsoft Office for nye webbaserte kontorstøtteløsninger. I første rekke er det Google man ønsker å benytte i tiden fremover. Tidligere har de byttet ut sin CMS-løsning med open source løsningen Drupal. Og nå skal altså over 200 medier og 3.000 medarbeidere bevege seg inn i en åpen verden.

– Det er ikke en spesiell ting som har vært utslagsgivende, men flere, sier Torben Lundberg til danske Computerworld. Lundberg er IT-direktør i Berlingske Media.

– Dels sparer vi en del penger og dels tror vi at det blir bedre for brukerne. Jeg er veldig opptatt av at brukerne er fornøyde med de arbeidsredskapene de har, sier han og legger til at en medarbeiderundersøkelse viser at det har vært et tilbakevendende problem at medarbeiderene ikke synes de har hatt nok lagringsplass i mailboksene. Når de nå går over til Google får de 25 GB hver til rådighet.

Lundberg regner med at cirka 90 prosent av de ansatte i konsernet vil benytte de nye webbaserte kontorapplikasjonene, primært tekstbehandling og regneark, til daglig. De resterende 10 prosent er brukere av andre applikasjoner som har spesielle behov f.eks. innen regneark.

Les hele historien her!