Forrester Research: Plundrete å oppgradere til MS Office 2010


Å oppgradere til MS Office 2010 er ingen enkel oppgave, i følge analysefirmaet Forrester Research i en nylig publisert rapport.

Den nye rapporten fra Forrester Research, “A Glimpse At The Best And Worst Of Office 2010”, setter fokus på noen fordeler og ulemper ved oppgradering til Microsoft Office 2010 for bedrifter. Man har basert innholdet i rapporten på tilbakemeldinger fra brukere som jobber med formidling og behandling av informasjon.

Ifølge Forrester er det en fordel å velge 64-bit-versjonen av Office 2010, men man gjør oppmerksom på at at funksjoner som er utviklet for 32-bit-versjonen vil ikke fungere i 64-bit-versjonen.

Også VBA-språket og Office Object Model har gjennomgått en forvandling i Office 2010. Dette mener man kan bidra til å skape trøbbel for brukere som ønsker å overføre Outlook-funksjoner som eksempelvis makroer og andre brukertilpasninger.

Også endringer i Office 2010 kan medføre at integrasjoner kan bli problematiske og kan blant annet dreie seg om endringer i delingsfunksjonen Groove og den nye funksjonen Outlook Social Connector som gjør at disse ikke vil fungere sømløst.

Les mer her!