Lite interesse for markedsføring hos norske Lotus-partnere?


Det var bare én norsk partner til stede da toppsjefen for Lotus marketing, Kristin Lauria, i dag presenterte Lotus Knows kampanjen.

Med tanke på at norske Lotus-partnere lenge har hevet sterke kritiske røster overfor IBM om mangelfull markedsføring virket det nokså underlig at bare én norsk partner hadde funnet veien til denne sesjonen. I sesjonen ble det lagt spesiell vekt på hvordan partnerne kan utnytte den sterke markeds-kampanjen til sin egen fordel. Det ble også presentert hvordan Lotus Knows kampanjen er bygget opp og hvordan den er tenkt å virke.

Tett samspill med partnerne
Dette var ingen sesjon der det kun foregikk enveis informasjon fra taleren til publikum. Tvert i mot var dette en sesjon der samhandlingen stod i høysetet i form av tett dialog med deltakerne i salen. Det kom også en rekke spørsmål og innspill fra salen med både idéer og råd til hvordan Lotus Knows kampanjen kan tilpasses det enkelte land og den enkelte partner.

Men her var det altså bare én norsk partner som var på banen og kjente sin besøkelsestid. Underlig…

3 Comments

 1. Hei Arne, la meg først si at jeg er veldig glad for at My Notes Blog er der nede for å gi oss tilnærmet live dekning av Lotusphere.

  Når det gjelder de norske partnernes avmålthet i forhold til Lotus Knows-kampanjen så opplever jeg det ikke som spesielt underlig.

  Å titulere en artikkel med “Liten interesse for markedsføring hos de norske Lotus-parterne” opplever jeg faktisk litt provoserende – men det er kanskje poenget?

  Jeg sitter hjemme i år og er mer enn litt misunnelig på dere som er tilstede. Lotusphere er en fantastisk opplevelse for en Lotus-religiøs.

  Man blir vevd inn i en kokong av Disney-sukkerspinn der man føler at produktene er suverene og at hele verden nå er iferd med å (gjen)oppdage det. Når man kommer hjem er produktene fortsatt suverene, men det stopper der. At produktene er så bra som de er, og at IBM satser på de, har kundene bare våre ord for.

  Noen Lotus-knows kampanje ut til mediene, eller kundene, merker vi lite til. Hos 9 av 10 nye kunder er det vanskelig å klatre over dørstokken når starten på dialogen alltid blir å overbevise om at Lotus-produktene ikke er en properitær døende kategori.

  Disse “kritiske røstene” rundt IBM’s markedsføring som du skriver om har jeg også hørt. Jeg opplever at de primært er rettet mot forholdene i Norden og det åpenbare misforholdet mellom dette og markedsføringsinnsatsen rundt konkurrerende produkter.

  Siden du skriver at det er underlig at det det ikke var flere av oss der, og at det ble lagt vekt på hvordan partnere kan utnytte kampenjen, så kan det jo tenkes at IBM Norge skal kjøre denne kampanjen i Norge. I så fall får kanskje dette innlegget meg til å fremstå som en idiot…, men en lykkelig idiot.

  NB: Det eneste jeg har registrert av kampanjen i Norge så langt er en t-skjorte med teksten “Lotus Knows, Ibm don’t”

  mvh
  torleiv

  Forbehold:
  – Innholdet i denne kommentaren er mitt eget og representerer ikke nødvendigvis min arbeidsgivers posisjoner, strategier eller synspunkter.

  Like

  1. Ja, du har helt rett i at meningen var å provosere.

   Om partnerne hadde vært til stede ville de nemlig fått vite hvordan denne kampanjen skal tas ut til resten av verden og hvordan de også ville kunnet utnytte denne i f.eks. Norge allerede i dag.

   Her hadde man også god anledning til å uttrykke sine meninger og komme med gode råd direkt til toppledelsen for markedsføringen av Lotus.

   Når det gjelder de såkalte “kritiske røstene” så skal vi ikke glemme at dette skyldes stor positiv iver og entusiasme, noe som er helt supert. Men da er det kanskje bedre å bruke denne energien på en annen måte? Og kanskje bli en aktiv del av Lotus Knows-kampanjen?

   Du kan være trygg på at toppledelsen for Lotus-marketing vet at man i Norge nærmest klorer på døren for å få Lotus Knows kampanjen. De fortalte uoppfordret at Norge (sammen med Finland) var et av de landene som ivret mest etter å komme i gang med Lotus Knows kampanjen. Så du skal se det ordner seg!

   Den T-skjorten du nevner skulle jeg gjerne sett! 🙂

   Like

 2. Dette høres jo bra ut Arne. Regner med at du får t-skjorten seremonielt overlevert ved lanseringen av kampanjen i Norge.

  Like

Comments are closed.