Dyrt og komplisert å oppgradere til MS Office 2010


Microsofts neste versjon av MS Office kan nå fås i 64-bitsversjon. Riktignok gjør det programvaren raskere, men samtidig blir brukernes utfordringer større. Man må lære seg et nytt brukergrensesnitt og det gjør at både konsulentseskaper og kursvirksomheter ser for seg store inntektsmuligheter.

Den fremste fordelen med MS Office i 64-bits versjon er at regnearket Excel og databasen Access kan utnytte minnet bedre. Men samtidig kan overgangen fra 32 til 64 bits medføre mye plunder som bedrifter som benytter egenutviklede tillegg som ActiveX-kontroller, vba-kod og annet rusk.

I følge Computerworld Sverige anbefaler Microsofts svenske produktsjef, Per Hedberg, at man fortsetter med 32-bits versjon av MS Office dersom man har mye egenutviklet kode. Han anbefaler alle å bruke Application Compability Toolkit for å finne ut hvilke tilleggsmoduler som er egenutviklet.

Men disse utfordringene som skaper probemer for kundene er derimot gull verd for konsulenthusene som nå ser sjansen til å øke omsetningen betydelig i en periode fremover.

Det nye brukergrensesnittet i Microsoft Office 2010  gjør at brukerne må lære alt på nytt. Det medfører nedsatt produktivitet til man får det inn i fingrene og kostnader for arbeidsgiveren.

Tagged with: