Dyrt og komplisert å oppgradere til MS Office 2010


Microsofts neste versjon av MS Office kan nå fås i 64-bitsversjon. Riktignok gjør det programvaren raskere, men samtidig blir brukernes utfordringer større. Man må lære seg et nytt brukergrensesnitt og det gjør at både konsulentseskaper og kursvirksomheter ser for seg store inntektsmuligheter.

Den fremste fordelen med MS Office i 64-bits versjon er at regnearket Excel og databasen Access kan utnytte minnet bedre. Men samtidig kan overgangen fra 32 til 64 bits medføre mye plunder som bedrifter som benytter egenutviklede tillegg som ActiveX-kontroller, vba-kod og annet rusk.

I følge Computerworld Sverige anbefaler Microsofts svenske produktsjef, Per Hedberg, at man fortsetter med 32-bits versjon av MS Office dersom man har mye egenutviklet kode. Han anbefaler alle å bruke Application Compability Toolkit for å finne ut hvilke tilleggsmoduler som er egenutviklet.

Men disse utfordringene som skaper probemer for kundene er derimot gull verd for konsulenthusene som nå ser sjansen til å øke omsetningen betydelig i en periode fremover.

Det nye brukergrensesnittet i Microsoft Office 2010  gjør at brukerne må lære alt på nytt. Det medfører nedsatt produktivitet til man får det inn i fingrene og kostnader for arbeidsgiveren.

6 Comments

 1. Er det så veldig annerledes brukergresesnitt i Office 2010 en i 2007 da ? Det var da Ribbons i 2007 også.

  Like

  1. Analytikere og brukere syne tydeligvis det. Ikke spør meg, jeg buker ingen produkter fra Microsoft til daglig, som du sikkert skjønner. Det har jeg ikke råd til og tid til…

   Like

 2. Er det noen analytikere som har skrevet det, eller er dette også noe du bare har overhørt ?

  Like

  1. Som du ser av artikkelen har jeg vist til Computerworld Sverige som kilde. Du finner saken der, med uttalelser fra deres kilder. De skriver blant annet at en rekke konsulentbedrifter og kursleverandører nå ser for seg ett oppsving og økte inntekter i forbindelse med oppgradering. Det betyr økte utgifter for kundene for kurs og opplæring, tilpassing av annen programvare (ny koding) og i mange tilfelle innkjøp av ny maskinvare som kan kjøre 64 bits.

   Like

 3. Dette er svært mangelfull og tøysete informasjon. Office 2010 og Office 2007 er så like at brukere ikke trenger opplæring.
  En bruker på 2003 vil ha stort utbytte av en dags kurs før overgang til 2007 eller 2010…da får man outlook,powerpoint,word og excel. Brukergrensesnittet er helt likt i disse programmene og mye mye enklere å forstå enn 2003….
  Verden går fremover…velkommen hit

  En som grøsser over tanken på 100 forskjellige leverandører av en Office pakke…

  Like

  1. Les artikkelen en gang til. Jeg siterer en sjef i Microsoft. Og jeg har snakket med brukere av MS Office som selv sier at overgangen til ny versjon krever opplæring. Du må gjerne grøsse over tanken på “100 forskjellige leverandører av en Office pakke”… For det første fins det ikke så mange leverandører av kontorverktøy. For det andre er det tøvete å kaste bort penger på noe man kan få gratis. Ville du synes det var OK om Volvo var den eneste bilen man fikk kjøpt? Dessuten, klarer man seg uten kurs på en overgang fra MS Office 2007 til 2010 – så klarer man seg faktisk uten kurs når man går over fra MS Office til OpenOffice eller Lotus Symphony også. Og det er dessuten gratis!

   Like

Comments are closed.