Underlig stille fra Microsoft…og noen ettertanker…


Jeg skrev allerede lenge før Lotusphere 2010 begynte at mine lesere nå kunne begynne å forvente FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) fra Microsoft i ukene før konferansen begynte.

Der tok jeg skammelig feil, bortsett fra noe småtteri rundt Panasonic-saken, der Microsoft forsøkte å bagatellisere at elektronikk-giganten byttet ut Exchange med løsninger fra Lotus. Microsoft påstod at det kun var 4 % av de 380.000 brukerne som var på deres plattform. Med andre ord er det tydelig at Microsoft ikke har helt kontroll på hvor mange brukere de har. Dem om det.

Det interessante er at alle “drittpakkene” (det er utrykket man bruker i PR- og informasjons-bransjen) har uteblitt denne gangen. Synkende omsetning og sviktende lisenssalg på en rekke av produktene deres, ikke minst MS Office, synes å ha gjort Microsoft mer ydmyke og ikke lenger så seierssikre.

Faktisk har denne “radiotausheten” vært så påfallende at det har vært en snakkis i blogger-, presse- og analytikermiljøet her borte. – Hva er det som skjer? er spørsmålet som går igjen. Teoriene er mange, noen sier at Microsoft endelig har oppdaget at det fins et økosystem der ute i markedet som består av andre leverandører, åpne standarder, gratis programvare, alternative operativsystemer – og at dette økosystemet nå begynner  gjøre seg gjeldende og får stadig større markedsmakt. Det snakkes om at Microsoft på grunn av dette er preget av handlingslammelse og det spekuleres i alle medier om hvor lenge Steve Ballmer blir sittende i sjefsstolen.

Tallenes tale
IBM leverte utmerkede resultater i 2009, tallene  ble publisert i går, tirsdag. Det blir spennende å se hva Microsoft har å fortelle når de offentliggjør sine resutater i neste måned. Det vi imdlertid vet er at aksjeverdien til IBM har steget med rundt 30 % i de årene som har gått etter at de endret fra en proprietær til en åpen strategi, noe som Steve Ballmer gikk tøft ut i mediene og sa var en kjempetabbe av IBM. Det han ikke sa var at aksjeverdien til Microsoft hadde sunket tilsvarende i samme periode.

Taust i norske medier
De internasjonale og anerkjente IT-mediene har vært til stede med reportere og analytikere. De har fått med seg alle nyhetene som er kommet her borte og presentert dem i full bredde. Jeg skal ikke ramse dem opp igjen her, ettersom jeg har skrevet om nesten alle her på bloggen.

Det nye i år er at IBM har åpnet glasskulen og latt offentligheten få se hva de jobber med fremover, hvilke strategier og visjoner de har. Her har de vist hvor veien går videre og hvilke nye spennende verktøy og metoder for samhandling man vil kunne bruke i fremtiden. Jeg har beskrevet noen av prosjektene her på bloggen.

Computerworld både i Danmark og Sverige har hatt journalister her borte som har presentert både nyheter og analyser. Hjemlige digi.no har skrevet om Panasonic-saken. Hos hjemlige Computerworld har det ikke vært publisert en eneste sak fra eller om Lotusphere. Ihvertfall ikke i nettutgaven. Hva som eventuelt er kommet i papirutgaven vet jeg ikke – jeg er ikke abonnent.

Eksklusivt intervju
Finansavisen har vært her med en journalist og har såvidt jeg har oppfattet samlet store mengder stoff og gjort eksklusive intervjuer – ikke minst med den nye toppsjefen i Lotus, Alistair Rennie. Mandag er det smart å løpe i kiosken og skaffe seg Finansavisen – da har de sine IT-sider!

Den bredeste dekningen av nyhetene fra Lotusphere har du fått fra MyNotesBlog. Bare på åpningsdagen publiserte jeg 20 oppslag og jeg har ikke rukket å telle alle artiklene som ble publisert før Lotusphere startet. Og jeg vet ikke hvor mange atikler som vil bli publisert i etterkant. Jeg har masser av research og notater liggende, så følg med.

Rekordmange lesere!
Fra tidliger har jeg hatt mellom 6.500 og 7.000 unike lesere på bloggen min mens jeg var på det gamle Google-baserte domenet. Det jeg vet er at jeg aldri før har hatt så mange leser på bloggen som nå. På selve åpningsdagen (naturlig nok) hadde jeg godt over 1.000 lesere innom. Det er det beste jeg har sett på én dag og tallet holder seg godt oppe fremdeles. I tillegg har jeg twitret nesten kontinuerlig for å gjøre nyhetsstrømmen rask nok.

Det har også vært mange kommentarer. Og jeg oppfordrer flere til å starte debatter og twitre nyhetene på MyNotesBlog videre ut i sine kanaler. Dette er den nye, organisiske og effektive måten å spre nyheter og informasjon på.

På hjemvei
I kveld reiser jeg hjem. Nattfly. Helgen skal brukes til å puste ut. Jeg er en gammel mann. Men i neste uke er det på´n igjen. Jeg garanterer flere nyheter, kommentarer og analyser.

Og en spennende annonsering. Følg med!

4 Comments

 1. Ang. at det er stille i norske medier. Har IBM Norge sendt ut norske pressemeldinger med aktuelle saker?

  Like

 2. Arne,

  Grunnet jobb-bytte fra ErgoGroup til TINE, ble det uheldigvis ikke Lotusphere på meg i år. Jeg måtte derfor ty til PlanetLotus.org og diverse blogger for å dekke den verste abstinensen! La meg si det men én gang; Din blogg har vært min absolutte favoritt! Du har vist et utrettelig engasjement og laget fyldige og gode referater.

  Jeg føler at dette engasjementet definitivt er på vei til å snu min egen “IBM-innstilling” til det absolutt mer positive. Håper at du etterhvert opplever at det norske Notes miljøet sakte men sikkert igjen bygger opp tilitten til IBM som en aktiv og engasjert leverandør med god fokus på Notes/Domino.

  Derfor, TUSEN TAKK for meget god innsatts!!

  Vennlig hilsen Bob Voith

  Like

Comments are closed.