Advarer mot OpenOffice, men sier Lotus Symphony er risikofri…


– Hold dere vekke fra OpenOffice, men bruk gjerne Lotus Symphony om dere skal velge noe annet enn Microsoft Office.

Dette er i et nøtteskall det Tobias Kuipers, sjefsteknolog i det Amsterdam-baserte selskapet Software Improvement Group sier i et intervju i følge Computerworld.US.

Kuipers legger vekt på at OpenOffice ikke tilbyr support som følge av at Oracle kan komme til å trekke ut ressurser fra OpenOffice.org dersom de gjennomfører oppkjøpet av Sun Microsystems.

It all hangs in the balance, depending on what Larry Ellison and Oracle do with OpenOffice.org.

Nå er ikke dette så oppsiktsvekkende som det neste han uttaler, nemlig at det ikke innebærer samme risiko å ta i bruk IBM Lotus Symphony. Her står nemlig solide IBM bak.

…the risks do not apply to companies adopting Lotus Symphony, an IBM-led fork of OpenOffice.org, because it comes with IBM’s backing.

Det som vekker min interesse her er det faktum at analytikerne nå begynner å se på IBM Lotus Symphony som en reell konkurrent til Mirosoft Office. Når vi da samtidig vet at Lotus Symphony kommer med full Excel-kompatibilitet og med aller siste OpenOffice-versjon i bunn, samt at IBM tilbyr support og – ikke minst – det faktum at programvaren er gratis, ja, da begynner det for alvor å bli spennende på kontorstøtte-markedet.

Lotus Symphony 3 kommer i betaversjon i neste måned.

Les artikkelen i Compterworld.US her!

Les rapporten til Software Improvement Group her!