Du trenger ikke Outlook selv om du har Exchange


– Slik slipper du Outlook! Det er tittelen på en artikkel på nettstedet digi.no i dag.

– Endelig et fullverdig alternativ som virker med Exchange, skriver digi.no og presenterer en løsning med navnet DavMail. Dette er en åpen kildekode-basert løsning som er tilgjengelig for både Windows-, Mac- og Linux-klienter, men også som en egen serverløsning.

– Mange bedrifter bruker Microsoft Exchange Server som sin sentrale e-post- og samarbeidstjeneste, skriver digi.no i artikkelen.

KOMMENTAR: For vår del er vi ikke helt enige i dette. Exchange fra Microsoft er en epostserver og kun det. Å bruke uttrykket samarbeidstjeneste om en Exchange-server er fullstendig skivebom. I dagens moderne verden og med nye teknologier er samhandling noe helt annet og langt mer omfattende enn epost!

Så la oss være enige om at Exchange er epost. Ikke noe annet.

Skal vi snakke om moderne samhandling er det ingen av de teknologiene artikkelen nevner som leverer fullverdig og helintegrert samhandling på samme nivå som IBM gjør. Det er min ærlige mening. Jeg har i årevis reist rundt i Norge og holdt foredrag der hovedbudskapet har vært:

– Alt flyter sammen. Alle applikasjoner, kommunikasjonsverktøy, delingsverktøy, databaser, websider – alt du trenger i ditt daglige arbeide, relatert til din rolle og dine oppgaver – alt dette flyter sammen og blir samlet i ett og samme grensesnitt!

Dette er ikke morgendagens løsninger. Dette er dagens hyllevare! Om mange kunne kvitte seg med gamle fordommer og slutte å tro på gamle forstokkede myter, åpne øynene og ta seg tid til å se, prøve, lære, forstå – ja, så vil de se at de beste løsningene for ekte samhandling i dag leveres av Lotus.

Ta gjerne kontakt så skal jeg vise deg!

arnesnielsen(@)gmail.com