Forrester: Nye MS Sharepoint er for tungvindt


– Kunder som vurderer MS Sharepoint 2010 må vurdere om de virkelig trenger en så tung løsning. Veldig mange kan klare seg med mye enklere løsninger enn dette.

Det er Rob Koplowitz, analytiker hos Forrester Research, som kommer med ovenstående påstand. I fjor høst presenterte Microsoft en ny betaversjon av Sharepoint. Nå er den snart klar for lansering med en rekke nye funksjoner. Men i en ny rapport fremholder Forrester at Sharepoint 2010 har for mange funksjoner og derved blir en altfor tung løsning for svært mange bedrifter.

Men en overgang til Sharepoint 2010 kan også bli en dyr affære. I tillegg finnes det nemlig en rekke andre momenter man må ta med i vurderingen før man bestemmer seg for å anskaffe Sharepoint 2010:

Som de fleste andre produkter fra Microsofts vil Sharepoint Server 2010 kun finnes i en 64-bitarsversjon. Dette er et betydelig problem for kunder som har en eldre maskinpark. For mange vil det innebære store kostnader at man i tillegg til lisensprisen for programvaren også må investere i nye maskiner.

For å kunne bruke den nye versjonen må man også kjøpe og installere Windows Server 2008 eller R2 i tillegg til 64-bitsversjonene av Microsoft SQL Server 2008 eller SQL Server 2005.

Man skal også være nøye med hvilke weblesere man benytter. Selv om den nye versjonen av Sharepoint støtter mange weblesere, så støtter den faktisk ikke Microsofts egen seiglivede webleser Explorer 6. Dette er en webleser som fremdeles benyttes i mange bedrifter.

Også Göran Husman, som er en av Sveriges fremsta eksperter på Sharepoint, kommer til våren med sin tredje bok om produktet. Han er enig med Forrester i at den nye Sharepoint-versjonen er for innholdsrik for mange bedrifter.

De fleste som oppgraderer til Sharepoint 2010 oppgraderer også til Windows 7, Office 2010 og Exchange 2010 for å få fyllt utbytte av den nye versjonen. Med andre ord vil en overgang til Sharepoint 2010 trigge langt flere kostnader enn opprinnelig tenkt for mange bedrifter.

Kilde: Computer Sweden