FAST-søk bare for Windows..?


Fast skal fase ut søk for Linux og Unix. Heretter blir det Windows for alle penga.

Det er digi.no som skriver dette på sin webside i dag. Etter at Microsoft kjøpte søkemotorselskapet Fast Search & Transfer i 2008 blir de nå en integrert del av Microsofts strategi for å lukke kundene inn i total avhengighet.

Mange av kundene kjører Fast ESP på Linux og Unix miljøer i dag. Når neste versjon kommer i løpet av 2010 vil dette være den siste versjonen som støtter disse plattformene. Om kundene etter denne produktperioden ønsker å fortsette med FAST-produktene, må de konvertere til Windows.

KOMMENTAR: Den kanskje mest interessant setningen i digi.no´s artikkel er også den siste:

Microsoft og Fast vil selvfølgelig også bistå kunder som ønsker å flytte alt over på Windows.

Dette er helt i tråd med strategien til Microsoft; Selg inn ett produkt, fjern all kompatibilitet med produkter fra andre leverandører, lås kunden inne. Slik kan Microsoft tyne levetiden til andre av sine kjernepodukter og ta godt betalt for programvare kundene ellers kunne fått tilnærmet gratis.