IBMs nye kontorpakke klar til Microsoft-krig


Lotus Symphony 3.0 er ute i betaversjon 2. Kontorpakken fra IBM er konstruert for å ta opp kampen med Microsoft Office.

Det er Computerworld.dk som skriver dette i dag. Den nyeste kontorpakken fra IBM´s Lotus-divisjon er i følge det danske nettstedet utpekt som IBM´s våpen i forsket på å bite Microsoft Office i hasene. Hensikten skal ikke bare være å ta igjen Microsoft, men forbigå giganten i funksjonalitet og integrasjonsmuligheter.

Lotus Symphony 3 beta 2 er nå ute og dette er den første kontorpakken fra IBM som bygger på OpenOffice 3.x-serien. Den gamle Symphony var basert på OpenOffice 1.x-serien. De er kommet flere funksjoner som skal ta kampen opp direkte med Microsofts Office-pakke.

Blant annet inneholder den nye versjonen en forbedring av ODF til versjon 1.2 som en direkte støtte til Word 2007-brukere. Den støtter også VBA-makroer, som gir brukerne mulighet til å kjøre applikasjoner i Symphony selv om de er blitt utviklet i Office-pakken.

I tillegg har Lotus lagt til støtte for digitale signaturer, flere redigeringsmuligheter og mer omfattende Java- og LotusScript API-er.

Kontorpakken fra IBM vil fortsatt støtte det omstridte .docx-formatet (OOXML).

Lotus Symphony 3.0 kan kjøres på Windows, Mac OS X, Ubuntu Linux, Red Hat Linux og SUSE Linux. Microsoft Office kan kun kjøre på Windows, men fins også i en spesialversjon for Mac Os (begge typer krever betalte lisenser).

Lotus Symphony 1.3 og 3.0 beta 2, kan lastes ned her!

KOMMENTAR: De største forskjellene mellom Microsoft Office og IBM Lotus Symphony ligger altså ikke lenger i funksjonalitet, men i et enklere og lettere anvendelig bruergrensesnitt hos Symphony, og – ikke minst – prisforskjellen. Lotus Symphony er som kjent gratis og har gratis brukersupport.