IBM satser på Mac – og Linux


Nå skal IBM Lotus satse enda mer på Apple og Mac OS plattformen! Det ble tydelig da Kevin Cavanaugh, Vice President for Messaging and Collaboration, i IBM Lotus nylig gjestet Norge.

Dagen før han møtte norske kunder, var hovedtaler på medlemsmøtet til LSBG (Lotus Software Bruker Gruppe) og gav en rekke intervjuer til norske medier, sendte han ut en pressemelding der han annonserte at IBM nå intensiverer satsningen på Mac-plattformen.

Dette tydeliggjøres ved at IBM nå slutter seg til organisasjonen Enterprise Desktop Alliance (EDA). Denne sammenslutningen arbeider for en stadig større utbredelse av Apple og Mac OS X i organisasjons- og næringsliv, ikke bare i forbrukermarkedet.

Ved så slutte opp i rekkene sørger IBM for å øke bredden av løsninger for Apple-verdenen ved å tilby ikke bare samhandlingsprodukter fra IBM Lotus, men også automatisk programvaredistribusjon fra IBM Rational og databaser fra IBM Informix.

– Vi har støttet Mac i dette segmentet i over 15 år med våre Notes- og Domino-løsninger, sier Kevin Cavanaugh i pressemeldingen. Bruken av Mac øker betydelig i den profesjonelle verdenen, langt utover de tradisjonelle stedene. Og IBM synes deres brede plattform av samhandlingsløsninger passer perfekt inn her.

Kevin Cavanaugh benytter selv en Mac Book Pro og han fremholdt overfor tilhørerne på medlemsmøtet til LSBG at stadig flere IBM-ansatte nå velger å bruke Mac eller bærbare PC-er med Linux.

Men stadig flere IBM-ansatte skifter nå fra Windows til Linux på sine bærbare arbeidshester fra Lenovo. IBM har sin egen interne Linux-distribusjon som er spesielt tunet for IBM´s krav til sikkerhet og bruk av bedriftens egne desktop-applikasjoner som Lotus Notes og Lotus Symphony.

Nyansatte kan enn så lenge velge om de vil ha Linux eller Windows på sine ferdiginstallerte maskiner, men Microsoft Office får de ikke!

KOMMENTAR: Selv har jeg også benyttet Mac som IBM-ansatt og i IBM´s egne sosiale nettverk er det flere store grupper som utveksler erfaringer om bruken av plattformen. Et av disse nettverksgruppene er Mac@IBM som har langt over fem tusen medlemmer. I min nye jobb i Workplace Consulting alternerer jeg mellom Mac OS og Windows, alt avhengig av hva jeg skal demonstrere for kundene.

På min private maskinpark er jeg nå i ferd med å migrere fra Windows XP Porofessional til Linux, både på stasjonære og på servere. Privat bærbart går utelukkende på Mac.

Det er best, så, som svenskene sier.

One Comment

  1. Så fort designeren kommer i en Linuxvennlig versjon, er jeg gone 🙂

    Kjørte selv Ubuntu i flere år, men den “nye” Eclipsebaserte Notes gjør at man ikke kan lengre installere Notes på Wine i Linux, og å bruke VM, enten via VirtualBox eller VMWare fungerer ikke skikkelig.

    Like

Comments are closed.