På tide å legge ned Internet Explorer…?


Microsoft trodde at de kunne kjøre sitt eget løp med Internet Explorer og stenge ute konkurrentene. Men det funka ikke! Nå er det kanskje på tide å bite i det sure eplet og legge ned webleseren i sin nåværende form. Det sier den svenske webutvikleren, Henrik Berggren.

Det har vært mye bråk rundt Internet Explorer. Politisk har det vært mye motstand å hente, ikke minst i EU, der Microsoft er blitt beskyldt for monopolisering ved å levere webleseren som en integrert del av operativsystemet. Gjennom rettsystemet og milliardbøter er Microsoft tvunget til å “unbundle” webleseren fra de andre produktene.

Men også teknologisk har det vært mye bråk. På sikkerhetssiden har den ene skandalen etter den andre avløst hverandre. Det er blitt en tradisjon at den første tirsdag i hver måned er det lappedag for Windows-brukere. Da sender Microsoft ut sikkerhetsoppdateringer. Nå sist gjorde lappesakene situasjonen enda verre for sluttbrukerne.

Funksjonsmessig er Internet Explorer blitt akterutseilt av andre weblesere og dette har redusert markedsandelene betydelig. Spesielt de to siste årene har det gått fort utfor bakke, selv om Microsoft fremdeles ligger godt an.

– Internet Explorer har i lang tid vært et angstfylt emne for webutviklere, sier Henrik Berggren, webutvikler hos Doberman i Sverige, i et intervju med computersweden.se. Årsaken er at Internet Explorer ikke føler standarder og derfor ter seg annerledes enn andre weblesere. Det medfører betydelig ekstrajobb for webutviklerne.

– Det er på tide å legge ned Internet Explorer og starte på nytt. Det burde de ha gjort rett etter Internet Explorer 6, sier Henrik Berggren.

Les hele intervjuet i computersweden.se her!