Lotus med 18.378 nye kunder siden Notes 8.0


Lotus får stadig flere helt nye kunder. Hele 18.378 nye kunder er blitt brukere av Lotus Notes og Lotus Domino siden releasen av Lotus Notes 8.0.

På Lotusphere 2010 presenterte den nå avgåtte Lotus-sjefen, Bob Picciano, et kart med oversikt over hvor alle disse nye kundene hadde kommet.

På kartet kan du se alle de landene som har fått nye kunder og av størrelsen på de de røde prikkene kan du se omtrentlig hvor mange nye kunder (ikke brukere) som er kommet til i hvert land. Ta gjerne en titt på Norges-kartet også!

Dette står i sterk kontrast til påstandene fra en større konkurrent (ja, du skjønner sikkert hvem) om at de er i ferd med å feie Lotus av kartet og at det nå finnes helt “Lotus-frie” land.

Men det er klart at om land som Lichtenstein eller indre Mongolia ikke har programvare fra Lotus, så må denne konkurrenten gjerne skryte av det.

Helt nye kunder
Nå vil sikkert noen stille spørsmål ved tallene, så la oss derfor avklare det med èn gang: Tallene representerer helt nye kunder registrert i IBM’s lisensregister, Passport Advantage, som har kjøpt sine aller første Notes eller Domino lisenser. Tellingen av de nye kundene er gjort siden lanseringen av Notes/Domino 8 i august 2007.

I all rettferdighet skal det dog sies at det selvfølgelig er kunder som har sluttet å bruke Lotus Notes i den samme perioden, men disse er fremdeles kunder og mange av dem bruker Domino til å kjøre applikasjoner selv om de har sluttet å bruke Notes-klienten.

Det finnes ingen metode for å telle kunder som faller fra fordi disse faktisk beholder retten til å bruke programvaren også i årene fremover, selv om de ikke fornyer vedlikeholdet. Hvor mange som faktisk har avinstallert programvare fra Lotus er det altså umulig å finne ut av. Slik er det for alle programvareleverandører.

Nye referansekunder
I løpet av 2009 ble det registrert 134 nye Notes/Domino referansekunder i Lotus sin referansedatabase. Hele 41 av disse referansene ble offentliggjort som “case studies”. Disse er tilgjengelige på http://www.ibm.com. Du kan selv søke opp disse ved å bruke søkeord som Notes, Domino, iNotes etc.