Om personlig etikk og å skille mellom snørr og barter…


I forbindelse med at jeg har byttet arbeidssted har det, via omveier, fremkommet noen signaler fra enkelte som er litt bekymret for at jeg skal komme i skade for å utnytte den kunnskapen jeg har til fordel for den nye jobben.

Ja, selvfølgelig skal jeg utnytte kunnskapen og erfaringen min til fordel for min nye jobb. Skulle bare mangle. Det ér jobben min å konkurrere i markedet. Men, her må man skille mellom snørr og barter…

Taushetsplikt og etikk
Verken partnere eller kunder har grunn til bekymring for at jeg skal misbruke den kunnskapen jeg har om dem. Da jeg jobbet for IBM skrev jeg under på en taushetserklæring som forplikter meg til ikke å videreformilde kunnskap og informasjon jeg har kommet til kjennskap av gjennom min rolle som IBM-ansatt. Den erklæringen har jeg fornyet hvert eneste av de 11 årene jeg har jobbet for IBM. De såkalte Business Conducting Guidelines er en sertifisering, med test, som gjelder både forretningsetikk og kunnskap om både kunder, businesspartnere, samarbeidspartnere og interne forhold. Den er fornyet også i 2010.

Dere kan være sikre på at jeg kommer til å overholde den kontrakten med IBM. Den forplikter meg juridisk også etter at jeg har forlatt IBM. Men min personlige forpliktelse er mye sterkere enn denne avtalen. Det har med personlig etikk å gjøre. Og etikk betyr svært mye for meg. Det er en æressak.

Så alle mine gamle venner rundt om blant de mange partnerne jeg har jobbet med i 11 år, kan alle sammen slappe helt av. Jeg vet hvor grensen går. Og skulle jeg komme i skade for å tråkke over grensene, så vil jeg ha klar beskjed – direkte og ikke via omveier som nå.

Bloggen min er til for alle
Og så en avklaring rundt bloggen min. Via omveier har det kommet meg for øre at noen (jeg vet ikke hvem) har “sutret” litt over at det står så mye om mitt nye arbeidssted på bloggen min for tiden.

Her trengs det en liten oppklaring: Min blogg er min egen! Ingen andre enn meg selv har noe de skulle ha sagt i den sammenheng. Om jeg har skrevet mer om noen enn om andre, så er det rett og slett fordi stoffet har vært tilgjengelig. Noen må nemlig fortelle meg om at de har godt stoff som de synes jeg skal bruke. På min blogg er det plass for alle som har en god historie å fortelle. Jeg har oppfordret dere alle sammen om dette mange ganger tidligere – og jeg gjør det igjen!

Bruk bloggen!
Send meg tips! Send meg gode historier! Send meg debattinnlegg! Send meg nyheter om nye kunder, nye ansatte, nye sertifiseringer, nye seminarer og aktiviteter! Hittil har jeg måttet gå inn på websidene til de forskjellige partnerne og “stjele” informasjon om seminarer og kunde-events som de reklamerer åpent for å på sine websider.

Dere må bruke den kanalen som http://www.mynotesblog.com er – og skal være – for HELE det norske Lotus-miljøet!

Klar og direkte tale!
Og til slutt: Jeg vil at den som ønsker å fremføre bekymringer rundt meg som person, min rolle eller bloggen min, tar dette opp direkte med meg og ikke sender “signaler” via omveier! Jeg er gammel nok til både å lytte til kritikk og ta den seriøst. Men jeg foretrekker å ta den “face-to-face”. “Pjatt” i korridorene synes jeg er noen puslete greier.

Ha en fin dag! 🙂

– arne

2 Comments

Comments are closed.