Velkommen etter Microsoft, men litt sent ute, kanskje?


Nå kommer Microsoft med LinkedIN og Facebook i Outlook! Det lanseres som en revolusjonerende nyhet. Og det er det kanskje, for Microsoft…

Det er politiken.dk som publiserer verdensnyheten i dag. Journalistene i den danske avisen har vurdert dette som en revolusjonerende nyhet det er verd å bruke spalteplass på. Men de følger dårlig med. Dette er bare en nyhet for Microsoft Outlook-brukere, men ikke for oss andre.

Gammel nytt for Lotus Notes brukere
For brukere av Lotus Notes er dette nemlig veldig gammelt nytt. Det er godt over et år siden jeg selv installerte mine første plugins både for LinkedIn, Facebook og Twitter i “sidebar’n” til min Lotus Notes-klient.

Lotus Notes med tusenvis av plugins
I dag har jeg en plugin for LinkedIn, en plugin for TripIt, en plugin for Multimedia Library, en plugin for File Navigator og en plugin for WildFire som oppdaterer en rekke sosiale medier på én gang; Lotus Connections, Facebook, Twitter og WordPress. Om jeg ville kunne jeg hatt en plugin for Google Maps, en annen plugin som viser veibeskrivelsen til kundene mine bare jeg klikker på navnet deres, en plugin som gjør oppslag i Brønnøysundregistrene, en plugin som gjør oppslag på Gule Sider, en plugin for ditt og en plugin for datt.. Det er hundrevis, tusenvis av dem!

Så, velkommen etter Microsoft…

Og kanskje burde dere journalister skjerpe dere litt og løfte hodet litt over dataskjermen og se verden utenfor Windows. Det er på tide å skrive om nyheter mens de er nye!