LinkedIn widget for Lotus Connections


Nå kan du ta i bruk LinkedIn som en intergrert del av bedriftens intranett. Ihvertfall om du bruker Lotus Connections som bedriftsinternt samhandlingsverktøy.

Ved hjelp av en ny widget som kan plugges inn i Lotus Connection får du nå også muligheten til å ha oversikt over samarbeidspartnere utenfor brannmuren. De interne kollegene og ressurspersonene har du oversikt over – og kan samhandle med – via Lotus Connections.

Den nye widget’en, som har vært tilgjengelig en tid på MyDeveloperWorks, gir brukerne mulighet til å utvide kontaktnettet sitt også til forbindelser utenfor bedriften eller organisasjonen (se bildet). Brukere av Lotus Notes har hatt den samme muligheten en tid, via en plugin i verktøylisten til høyre i klienten.

Internt og eksternt
I tillegg til at man i Lotus Connections kan se kollegenes profiler med kontaktinformasjon, rapporteringskjede og typisk CV-informasjon, kan de nå også finne lignende informasjon om personer utenfor intranettet, uten å forlate Lotus Connections og gå inn i en annen applikasjon eller webleser.

Den nye widget’en kan enkelt knyttes til den enkelte brukers Lotus Connections Profil og gir hver bruker mulighet til å kontrollere hva de ønsker å dele via LinkedIn.

Her er noe av det widget’en kan:

  • Widget’en tillater deg å se en annen brukers arbeidserfaring, utdanning, antall anbefalinger, såvel som en link til brukerens LinkedIn profil på LinkedIn’s webside.
  • Widget’en henter profildata fra LinkedIn ved å bruke LinkedIn’s egen autentiseringsprotokoll.
  • Brukerne må autentisere seg på LnkedIn første gangen de benytter widget’en.
  • Brukerne kan selv spesifisere hvilke profildata fra LinkedIn de ønsker skal gjenspeiles i sin Lotus Connections Profil. Dette gjør de med hjelp av en editerings-dialog i widget’en.
  • Widget’en linker en brukers LinkedIn profil inn i samme brukers Lotus Connections profil.
  • Støtter 24 språk.