En god venn er gått bort


– Det er dessverre ikke noe mer vi kan gjøre for ham. Din beste venn er dessverre avgått ved døden!

Det var det tunge budskapet jeg mottok i dag. I forrige uke måtte min venn på legevakten i all hast. Han hadde hjerteflimmer, øynene var slappe og bleke uten den sedvanlig skarpheten. De lyste knapt mot meg, bare blunket svakt av og til. Ikke tok han til seg næring heller, selv om hjertet fremdeles slo. Da jeg forsiktig løftet ham opp og forsiktig prøve å tilføre ham energi gav han ingen tegn på å kvikne til. Men under ham lå en stor våt flekk.

Jeg fikk ham på legevakten så fort jeg bare kunne og sørget for at han fikk kyndig hjelp. Det var ikke mer jeg kunne gjøre for ham. Og det var ikke første gang jeg fikk ham av sted i sykehuset. To ganger før hadde han vært der for akutte kirurgiske inngrep.

Men i dag var det slutt. I dag kom dødsbudskapet. Han hadde druknet og hvor vannet kom fra er fremdeles et mysterium for han druknet mens ingen var hjemme.

Jeg har nettopp hentet hjem liket. Hjertet hadde de tatt ut og lagt i en egen boks. – Kanskje kan du bruke det til noe, sa legen.

Jeg lyser fred over min MacBook Pro’s minne!

Jeg og lillebror MacBook Air savner ham allerede. Men vi ser frem til storebror iMac 24″ kommer. Da er vi like mange venner igjen. Og så ser vi frem til MacBook Pro’s tvillingbror kommer tilbake fra sin fosterfar i Danmark! Vi får håpe han er friskere enn broren.