Noe spennende skjer i markedet…


– Dette er virkelig interressant. En helt ny og moderne måte å jobbe på!

Ovenstående er responsen fra en rekke potensielle kunder jeg har møtt i de siste ukene. Den siste tiden har jeg vært på roadshow rundt om i landet for å snakke om sosiale medier som verktøy for bedrifter og organisasjoner. Det har vært forbausende stor interesse for disse seminarene, og det mest forbausende er at det ikke er typiske Lotus-kunder som har vært i flertall. Tvert i mot er det mangeårige Microsoft-kunder som har kommet i flokk og følge. De har benket seg sammen og latt seg forbløffe av løsningene jeg har vist dem. Funksjonalitet de ikke trodde var mulig, men som man altså kan få om man bare tar en liten titt utenfor Microsoft-verdenen.

Positiv mottakelse
Det er forbausende å se hvor positivt de nye arbeidsmetodene med sosiale verktøy som Lotus Sametime, Lotus Quickr og ikke minst Lotus Connections blir mottatt av deltakerne på disse seminarene. Alle kjenner de til Facebook, Twitter, Flickr og andre sosiale medier for forbrukermarkedet. At det finnes lignende verktøy beregnet på profesjonell bruk ante de ikke. Samtidig aner de svært lite om risikoen ved å bruke de alment tilgjengelige verktøyene som f.eks. Facebook. Når jeg spør er det ingen av dem som faktisk har lest de juridiske betingelsene som de godtar når de oppretter en konto på Facebook. De har ikke peiling på at de faktisk har godkjent at Facebook kan bruke alle informasjonen og bildene de legger ut, slik Facebook selv finner det for godt. De vet heller ikke at Google analyserer alle deres søk og interesser for å selge målrettede annonser etterpå.

Moderne samhandling
Men de forstår verdien av moderne samhandling, både internt og eksternt. Og ikke minst forstår de at de nye arbeidsmetodene som jeg f.eks. demonstrerer med Sametime, Quickr og Connections er den nye generasjonen medarbeideres arbeidsmetoder. At dette er verktøyene de må ta i bruk. At epost er håpløst gammeldags og mer og mer blir en effektivitets-brems enn en high-speed kommunikasjonsform.

Men det som er mest spennende er at det først og fremst er ihuga Microsoft-kunder som har deltatt på de siste seminarene hvor jeg har bidratt som foredragsholder om samhandling og sosiale medier i nettskyen. Dét er en spennende utvikling!