Sikkerhetsoppgradering: MS Excel skiftet språk fra engelsk til kinesisk


Ved siste sikkerhetsoppgradering av Microsoft Excel opplevde en del brukere rundt om i verden at applikasjonen plutselig skiftet fra engelsk til kinesisk språk!

Om Microsoft ville sikre seg at ingen skjønte noe som helst av menyene i regnearket deres, er uvisst, men at det skapte problemer for brukerne er det ingen tvil om. Ja, ikke for kineserne da og de er jo mange…

I følge computerworld.no skjedde fadesen etter en oppdateringsrunde i forrige uke da Microsoft blant annet sendte ut en oppdatering til Excel. Selskapet sier nå at de har mottatt rapporter fra noen av sine brukere av Excel 2002 og Excel 2003 som etter installasjon av oppdateringen KB978471 og KB978474 fikk store problemer.

I følge Microsoft skal de uheldige nå avinstallere oppdateringen og laste ned den nye – uten feil. Det var kanskje den versjonen de burde ha sendt ut i første omgang.

For min del kan jeg bare trekke på skuldrene ettersom jeg ikke har så mye som en byte med kode fra Microsoft i mitt datamiljø. Men jeg undrer meg storligen over at Microsoft-kunder finner seg i alle disse sikkerhetsproblemene og lappesakene! Er dere like tålmodige med bilforhandlerne deres, folkens?