Ny Notes plugin: Med Tungle booker du møter med alle eksterne kalendere


Å avtale møter med eksterne kontakter har ofte medført et virvar av eposter for å finne tidspunkter da alle kan delta. Internt har man brukt bedriftens eget kalendersystem enten i LotusNotes eller MS Exchange. Men det er ikke like enkelt når du skal booke møter med folk utenfor brannmuren.

Jeg har vært bruker av Tungle en tid, men har vært plaget litt av at ikke så mange andre enn meg selv bruker dette systemet. Tungle er en gratis løsning som knytter din kalender til det jeg velger å kalle en “time broker”, en website som koordinerer din ledige tid med dine kontakters ledige tid. Uansett hvilket kalendersystem du benytter, så vil systemet finne ut når alle de forskjellige møtedeltakerne har felles ledig tid for et møte. Samtidig gjør den dette uten å vise innholdet i din kalender til andre.

Du kan skaffe deg en gratis brukerkonto og laste ned en plugin til din kalender her. Der finner du også den nye plugin til LotusNotes som du enkelt installererer ved å dra den inn i Widget-mappen.

Her ser du en video som viser hvordan Tungle kan gjøre din hverdag enklere:

2 Comments

 1. “…at ikke så mange andre enn meg selv bruker dette systemet.”

  Betyr det at alle andre du skal kommunisere med også bruke Tungle (i tillegg til det de måtte ha av interent e-postsystemer)?

  Like

  1. Både ja og nei. Verken Notes eller Outlook eller andre kalendere kan finne ledig tid i kalenderen til andre som ikke benytter samme epost/kalender-server. Innenfor en og samme bedrift som bruker Exchange eller Domino kan man (om systemet er satt opp for det) finne ledig tid som passer for alle deltakere i et møte. Noen systemer (jeg kjenner best Lotus Domino) kan også automatisk foreslå tid som passer alle.

   Problemet oppstår når en bruker skal finne ledig tid i kalenderen til en person som ikke jobber i samme bedrift, eller der serverne ikke er koblet sammen. Da må man ha en “megler” som finner ledig tid hos begge utenå avsløre alt som ligger i kalenderen til den enkelte. Det er her systemer/tjenester som Tungle og Doodle kommer inn.

   Selv bruker jeg nå begge systemene. Ledig tid i min kalender i Lotus Notes 8.5.1 synkroniseres ut mot disse to systemene. Den tiden som allerede er belagt synes ikke for andre enn meg selv eller brukere jeg selv har bestemt skal få se detaljene i min kalender. (Og det er det bare kona mi som får). Kollegene på jobben kan se kalenderen min, men det skjer internt på Domino-serveren. Slik er det også på Exchange.

   Men om du ønsker å booke et møte med meg og selv ønsker å finne ut av når jeg har ledige “slot’s” (som det heter på flyspråket) så kan du altså gjøre dette ved å gå inn på Tungle eller Doodle. Du kan også installere en plugin for hvert av systemene i din Lotus Notes klient (eller Outlook) og ordne det hele derfra…

   Test gjerne selv!

   – arne

   Like

Comments are closed.