Lotus Notes er død – lenge leve Lotus Notes!


Lotus Notes/Domino 6.5 er død! I går 30. april 2010 sovnet Lotus Notes og Domino 6.5 stille inn.

Fra og med 1. mai 2010 får du ikke lenger support på versjon 6.5 av den populære samhandlings-løsningen fra IBM Lotus. Kjører du fremdeles på den utrolig stabile versjonen, så er det på høy tid å oppgradere nå. Kanskje du trofast har betalt årlig veldikeholdsavgift (subscription), men ikke hentet ut de nye versjonene.

Gevinstene ved å oppgradere er enorme. I følge beregninger kan du oppnå en TCO-gevinst (TCO = Total Cost of Ownership) på nærmere 147 %. Den nye versjonen som har nummer 8.5.1 er både raskere, enklere og mer brukervennlig og har funksjonalitet som gjør dine medarbeidere langt mer effektive enn tidligere. Og mye av den nye funksjonaliteten er IBM Lotus alene om å tilby i én integrert løsning/arbeidsflate.

En annen fordel ved å oppgradere er at den nye versjonen av Domino har en langt høyere grad av datakomprimering og derved sparer betydelig lagringsplass, noe som igjen slår positivt ut på IT-budsjettet.

Den nye Lotus Notes klienten bygger nå på en åpen Java-standard, gjennom Eclipse og presentasjonsrammeverket Lotus Expeditor. Fordi dette bygger på åpne standarder kan du nå plugge inn nesten hva det skal være av andre verktøy i din samhandlingsklient. Det er ikke uvanlig at brukere av Lotus Notes nå har både Google Maps, Google Calendar, Facebook, LinkedIn, Twitter, TripIt, RRS-feed, flytabeller, aksjekurser, produksjonsdata, telefoni, kundesystemer og andre effektivitetsverktøy integrert i sin Notes klient.

Vil du vite mer om hvorfor du bør oppgradere er det bare å ta kontakt!