Aftenposten med stort oppslag om Lotus Notes


Meldinger kan ligge ulest i dagevis hvis de sendes til personlige e-postadresser. Firmaer tar derfor i bruk spesialutviklede e-postsystemer for å sikre at bedriftspost blir håndtert raskt.

Det er Aftenpostens som skriver dette. Norges mest seriøse riksavis ofret nesten en helside på Lotus Notes i sin siste søndagsutgave. Artikkelen diskuterer bruk av epost i det profesjonelle livet og tar blant annet opp viktigheten av at et firma har firma-adresser og ikke bare personlige epostadresser. Dette for å sikre at epost som kommer inn blir behandlet av riktig person og i riktig prioritet.

– Det ville ikke vært noe alternativ for oss å bruke bare personlige e-postadresser. Det ville medført en høy risiko for at viktig informasjon glapp for oss, sier IT-ansvarlig Arvid Berge i Grieg Group Resources AS i Bergen til Aftenposten. Allerede i 1998 innså selskapet at viktig bedriftsrelatert post, meldinger og dokumenter ikke kunne adresseres direkte til en av selskapets ansatte. Hele avdelinger måtte få tilgang til korrespondansen.

Grieg-gruppen valgte det Lotus-baserte Business Mail-systemet, som er utviklet av ID Scandinavia AS. Konsulentselskapet leverer IT-løsninger til en rekke shippingselskaper, og daglig leder Sverre Skibenes forteller til Aftenposten at e-postsystemet har en rollebasert adresseringsstruktur, der bedriftsrelatert e-post går til en felles e-postkasse med avdelingsvis innsyn.

Les hele artikkelen i Aftenpostens nettutgave her!