Linux vokser kraftig i Danmark


Vekst på hele 22 prosent! Hver niende danske virksomhet benytter Linux!

Hele 11 prosent av danske virksomheter med minst 10 ansatte bruker et open source operativsystem på desktop eller servere. Det er en stigning på 22 prosent på bare ett år. Tallene kommer fra Dansk Statistik, danskenes svar vårt Statistisk Sentralbyrå.

Året før var det bare 9 prosent av de danske virksomhetene med minst 10 ansatte som benyttet Linux. Dette er det danske Linux-miljøet fornøyd med ettersom man ikke ønsker at veksten skal komme for fort slik at bransjen ikke rekke å levere gode og solide løsninger.

Ifølge Dansk Statistiks undersøkelse er store virksomheter langt mer villige og interesserte i open source enn de mindre virksomhetene. Syv prosent av virksomhetene med 10 – 19 ansatte benytter et gratis operativsystem, mens tallet er 28 prosent for de store virksomhetene med over 100 medarbeidere.

Les mer her!

1 Comment

Comments are closed.