Kommentar: På tide med fornyelse i LSBG…?


Er tiden inne for en fornyelse av LSBG? Kan foreningen noensinne bli noe mer enn en koseklubb for de invidde, et frimureri for gutter og jenter som liker å “kose med Lotus”?

Ingressen over er provoserende med hensikt. Det er på tide å vurde hva LSBG er og hva LSBG bør utvikle seg til i tiden fremover. Jeg skriver dette fordi jeg er gulere enn de fleste og fordi jeg mener miljøet fortjener å ekspandere.

Under halvparten av deltakerne ved årets LSBG Vårseminar er kunder. Jeg kunne bare telle 44 personer som var fra kundesiden på årets nettpubliserte deltakerliste. Flere av disse kom fra samme firma. Over 60 prosent av deltakerne er IBM-forhandlere og Lotus-partnere.

Går man gjennom navnene på deltakerlisten ser man at dette er gjengangere fra flere år tilbake. Det er de samme folkene som deltar i miljøet år etter år. Ved siste generalforsamling kom det også signaler fra styret om at det var vanskelig å finne frivillige til å sitte i styret. Det hevdet seg også røster blant medlemmene om at det var på tide å få inn flere kunder som medlemmer.

Og her er man ved en viktig utfordring. Dersom det er for få kunder til stede ved arrangementene blir det også vanskeligere for forhandlerene å forsvare sponsormidler til foreningen. Alle sponsorer forventer å få noe igjen for pengene i form av at det før eller senere flyter inn nye ordre fra deltakerne. Det dreier seg om salg.

Men på arrangementene til LSBG er det de samme trofaste kundene som går igjen. Og når alle Lotus-forhandlerne beiter på den samme åkerlappen blir det skrint med fór til alle.

Neste spørsmål blir da: Hvorfor er det ikke flere kunder som trekkes til arrangementet?

Blar man gjennom agendaen for årets vårseminar ser man at det kun er teknologiske foredrag. Alt handler om teknologi. Årets deltakere synes nok det er helt ok. Det er etter all sannsynlighet alle de tekniske foredragene og ikke minst det sosiale samværet som trekker. Ikke noe feil med det heller.

Dette er IT-konsulenter som føler behov for teknisk oppdatering og å treffe likesinnede. Det er som med interesseforeninger flest, enten det er “Gammel-SaaB´ens Venner” eller “Hells Angels”. Det blir kjempeinteressant for de invidde og håpløst uinteressant for de andre.

Forhandlerne synes nok sikkert det er ok å treffe IT-folkene hos de faste kundene sine. Men disse treffer de jo også resten av året om de er en smule aktive i salgsarbeidet.

Men den målgruppen forhandlerne først og fremst ønsker seg er beslutningstakerne, de der ute hos kundene som kjenner forretningsbehovene, som trenger IT-løsningene, men som ikke aner hvilke godsaker de kan finne på det teknologiske området medlemmene av LSBG dekker.

Hvor er markedsføringsfolkene, økonomene, produksjonssjefene, informasjonssjefene, personalsjefene og direktørene? Det er disse som er de egentlig kundene når det gjelder IT-løsninger. Hvorfor kommer ikke disse menneskene, målgruppene, til slike samlinger?

Svaret er enkelt. Det er rett og slett ingenting av interesse for dem her. Det finnes ikke ett eneste foredrag som handler om strategi, kunderelasjoner, markedsføring, ledelse av bedrifter i moderne tider og med moderne verktøy. Alt, simpelthen alt, er rettet mot teknologene eller – unnskyld uttrykket – “nerdene”.

LSBG bør tenke nytt. Det må komme inn nye folk og nye tanker. Det bør gjøres grep som åpner foreningen for en helt annen målgruppe enn tidligere. Hele idéen med programvare fra Lotus er å effektivisere og skape bedre økonomi i bedrifter og organisasjoner. Den moderne teknologien er bare et verktøy, ikke målet i seg selv.

Kjære LSBG, dere gjør et viktig arbeide og har gjort det år etter år, men nå er det på tide å løfte blikkene opp fra tastaturene, opp fra bits og bytes, opp fra scripting og bugs. Løft blikkene vekk fra skjermene og vend dem mot de egentlige kundene. Hvis ikke blir dette en koseklubb for de invidde hvor andre ikke kjenner kodeksen, språket eller kulturen.

Vel blåst med årets arrangement. Nå er det historie. Fremtiden befinner seg et annet sted!

– arne

Tagged with: