Debatt fenger – ny leserrekord!


Det er tydelig at debatt fenger blant mine lesere. I går toppet statistikken seg på 580 lesere.

Såvidt jeg husker er det kun under åpningssesjoner på Lotusphere at leserantallet har vært høyere. Da har antallet vært oppe i et par tusen.

Bare så synd at de fleste nøyer seg med å følge debattene i stedet for å delta aktivt selv.

2 Comments

 1. Intet nytt under solen.

  Men du, hvilken browser brukes i Notes?
  Vil MS sin beslutning påvirke XP brukere i så måte?

  Dog ser jeg at det allerede er dannet en pressgruppe som sier de vil boikotte
  den nye versjon av IE, dersom man ikke får testtilgang via XP.

  Burde Notes ha Firefox som standard browser, siden Notes nå er “Open Source”-basert?

  Like

  1. Jeg tror du har plassert denne kommentaren under feil artikkel. Den burde vel kanskje stått under artikkelen ovenfor, men pytt, pytt…

   Det er interessante spørsmål du stiller her. La oss ta dem punkt for punkt:

   1) Den innebygde browseren i Notes er etter det jeg erfarer basert på en Mozilla-versjon. Jeg er sannelig ikke helt sikker, men det kan jeg nok finne ut av for deg.

   2) Den webleseren som er innebygd i Notes vil nok ikke la seg påvirke av Microsofts beslutning. Det som får konsekvenser for folk som fortsatt ønsker å bruke XP er at de ikke kan kjøre den nye Internet Explorer 9. Da MÅ de oppgradere til Windows 7. Og det koster penger.

   3) Jeg håper dette presset på Microsoft blir så stort at de blir nødt til å gi seg.

   4) Spørsmålet om Notes burde bruke Firefox som standard innebygd browser er interessant. Det skal jeg utdype litt nedenfor:

   Jeg har lenge irritert meg over at verktøymenyen til venstre i Lotus Notes kun innhenter linker fra Internet Explorer og ikke fra andre nettlesere. Legge du inn linker her, mens du har den innebygde nettleseren i Notes åpen, ja, dsa legger ikke disse linkene seg inn i Internet Explorer klienten din. De burde vært synkronisert.

   Dette har jeg tatt opp med Ed Brill for et par år siden, men dessverre har ikke noe skjedd enda. Men her om dagen hadde jeg en interessant diskusjon med Mary Beth Raven som er sjefsdesigner for Lotus Notes. Da nevnte jeg dette for henne. Mitt ønske er nemlig at jeg skal slippe å gå ut av Lotus Notes i det hele tatt i løpet av min arbeidsdag. Alt jeg gjør vil jeg gjøre i en og samme arbeidsflate. Det syntes hun var en god idé.

   Det er jo slik at du i Notes kan gå inn i oppsettet (Preferences) og velge om du vil benytte den innebygde nettleseren eller en annen standard nettleser. Velger du en annen, så åpner denne klienten seg utenfor Notes-rammeverket. Og det ønsker ikke jeg.

   Da kom Børge Kraft-Pettersen med den glimrende idé at Lotus Notes burde vært slik at man kunne kjøre en full versjon av en hvilken som helst nettleser, innenfor Notes-klientens rammeverk! Det er en helt super idé og jeg kan ikke se hvorfor den ikke skulle kunne gjennomføres.

   Det er helt riktig som du sier at Lotus Notes bygger på åpne standarder. Ser vi litt fritt på det så er Notes-klienten, Java/Eclipse-versjonen, i seg selv en slags browser. Informasjonen publiseres jo til skjermen din via Lotus Expeditor. Og i denne teknologien kan du i prinsippet presentere hva som helst. Om du kikker i litt gamle artikler på bloggen her vil de se en video som viset hvordan man faktisk kan kjøre Outlook som en plugin eller en slags mashup i Notes-klienten. Og lar dét seg gjøre så burde det også være mulig å kjøre Firefox, Chrome eller Opera som et vindu inne i Notes.

   Og da er alle mine sorger løst! Og dine også kanskje?

   Så la oss sende det som en utfordring til alle de glupe konsulenter og teknologer!

   Ha en god helg!

   PS! Emmar Hoel har sikkert et bedre forslag for XP-brukerne: Glem Windows! Glem Internet Explorer! Sett deg selv fri! Installer Linux!

   Like

Comments are closed.