Slik bruker du LotusLive Mobile Meetings på iPhone


LotusLive Mobile Meetings er noe av det enkleste i verden å installere. Enten installerer du den til din iPhone eller iPod direkte fra iTunes eller fra AppStore.

App´en for LotusLive Mobile Meetings er GRATIS. Med hjelp av denne kan du delta i webmøter, chatte med andre deltakere i webmøtet og se det delte innholdet. Du kan også se hvem andre som deltar i webmøtet. Har du 3G eller WiFi kan du også ringe opp og høre det som blir sagt samtidig som du følger med i presentasjonen, enten det er en presentasjonsfil som kjøres eller om det er skjermdeling.

Slik deltar du i et webmøte:

1. Start applikasjonen
2. Trykk på “+” knappen
3. Tast inn navnet ditt og den møte-ID´n du fikk i invitasjonen til møtet. (Denne kan du finne i de siste sifrene i webadressen til det digitale møterommet, for eksempel: https://apps.lotuslive.com/meetings/join?id=111-111 der møte-ID´n er 111-111)
4. Trykk på save. Deretter vil du umiddelbart bli tilkoblet møtet og kan se alt som presenteres.

Husk å ringe inn til telefonkonferansen som går paralellt før du logger deg på webkonferansen. Det går fint dersom du benytter 3G eller WiFi.

Som deltaker i et webmøte fra iPhone kan du:
-Lage deg en meny over de faste møtene (f.eks. det ukentlige salgsmøtet) slik at du med bare ett trykk på iPhone-skjermen logger deg direkte på webmøtet
-Lytte til lyden fra webmøtet samtidig som du følger med i presentasjonen av det visuelle innholdet
-Se presentatørens desktop dersom denne deles, se presentasjoner og dokumenter
-Bla gjennom alle slides som er blitt delt i løpet av møtet
-Se andre som deltar og chatte med disse enten i grupper eller individuelt
-Tilkalle presentatørens oppmerksomhet ved visuelt å rekke opp hånden i møtet

Hva skal til av programvare?
Det er kun på din iPhone det skal installeres programvare. Presentatøren i den andre enden har ingen programvare installert. LotusLive Meeting er en tjeneste der den eneste som trenger en lisens (bruker-rettighet) i prinsippet er presentatøren. Deltakerne behøver ingen lisens. LotusLive Meetings og LotusLive Engage (som også inneholder Meetings) kommer i tre step: For 14 samtidige deltakere, for 199 samtidige deltakere og for 999 samtidige deltakere. Men altså: For å holde møter er det nødvendig kun med én lisens – presentatørens.

Utrolig enkelt å bruke!
Ettersom LotusLive er en abonnementstjeneste betaler du en månedlig eller årlig avgift utfra hvor mange personer som ønsker å dele informasjon eller kunne kjøre egne webmøter. Lisensen fins i flere utgaver, enten bare for webmøter (LotusLive Meetings) eller også for å dele filer, prosjekter, grafer, chat etc. (LotusLive Engage).

På min arbeidsplass har alle ansatte fått en LotusLive Engage konto. Denne bruker vi til webmøter både internt og eksternt. Jeg bruker min LotusLive Meeting så og si daglig i webmøter med kunder for demo og presentasjoner. I LotusLive har jeg liggende klart et lite bibliotek med standard presentasjoner som jeg kjapt starter opp for spontane visninger til kunder jeg har på telefonen.

Ønsker jeg å demonstrere en eller annen programvare eller funksjonalitet, deler jeg bare skjermen min med personen(e) i den andre enden. For lyden benytter jeg Skype som jeg har integrert i min LotusLive Engage.

I og med at jeg har min egen LotusLive konto og ID, har jeg også den fordelen at jeg har mitt eget møtenummer. Med andre ord har jeg et helt digitalt møterom som alltid er ledig for min bruk. Derfor anbefaler jeg at alle brukere som har behov for å dele informasjon med andre får sin egen konto.

Likevel kan jeg dele andre som ikke har en konto til å delta i mine møter. Jeg kan også dele en fil med andre som ikke har sin egen konto. Men disse får kun tilgang til det jeg deler med dem og kan ikke selv dele med andre. Med konto kan man dele, uten konto kan man kun motta.

Test ut selv!
Det er utrolig enkelt å skaffe seg sin egen konto på LotusLive for å teste. Gå til www.lotuslive.com/no! Der registrerer du deg for en 30 dagers prøvekonto. Deretter er det bare å trykke i vei, dele filer og holde webmøter så mye du vil.

Trenger du hjelp?
Trenger du hjelp med å finne ut av det, finnes det support og hjelp på sidene.

Noe du lurer på?
Har du andre spørsmål, eller ønsker å konvertere din testkonto til et fullverdig abonnement, så vet du hvor du får hjelp!

Book tid for live demo!

Finn ledig tid i min kalender og book en live demo på ca. 1 time. Klikk her!