SharePoint eller Quickr – hva er enklest å bruke?


– Drag & Drop! Det er det som gjør susen når det gjelder enkel databehandling!

Microsoft SharePiont eller Lotus Quickr – hva er enklest? Og hvordan står det til med drag & drop funksjonalitet i disse to konkurrerende produktene? Svensken Karl Dettner har testet. Her er det han har kommet frem til:

Efter att jag har suttit och testat ett antal scenarios från två stycken olika klienter, där man sparar ett email till ett centralt lagringsställe via drag & drop, så är jag nu lite konfunderad.

Testen har gått ut på att man drar och släpper ett email från inkorgen till respektive leverantörs dokumentsystem. Dokumentsystemen är MS Sharepoint samt Lotus Quickr och de två klienterna jag har testat är MS Outlook 2010 och Lotus Notes 8.5.1 med connector integration mot bägge klienterna. Döm om förvåning när Notes gick segrande ur striden på MSFT egen hemmaplan!?

Jag har sökt men inte hittat någon glasklar information om hur Sharepoint 2010 hanterar detta med Outlook 2010, men enligt de forum jag har läst så verkar det vara samma som tidigare. Dvs, man kan inte dra och släppa ett email från Outlook (inkorg eller folder) till en Sharepoint folder list inom Outlook-klienten som standard! Fram t.o.m Sharepoint 2007 så är det helt klart på detta sätt. Detta förvånade iaf mig rätt mycket!? För att åstadkomma denna funktion så tror jag (rättelse?) att MSFT planerar att köpa en tredjepartsprodukt för att lösa, b.la, den funktionen. Det är Colligo som i just detta fall ska lösa detta (bland flera andra möjliga tredjepartsleverantörer skall tilläggas) åt MSFT.

Som jag visar i demon nedan så kan man dra och släppa ett email från både Lotus Notes och MS Outlook direkt till valfri folder i Quickr. I bägge klienterna så visas folderstrukturen som lista till höger om själva inkorgen, vilket ger en bra översyn av sina platser och foldrar. Jag visar även hur man kan dra och släppa ett email från Lotus Notes direkt till MS Sharepoint via en plugin som Mainsoft har skapat. Mainsoft har även en gratis plugin som motsvarar vad Colligo har för Outlook, som kallas Harmony, vilket även den gör det möjligt att dra och släppa email från Outlook till en Sharepoint folder. Harmony finns även för Google Docs. I dagsläget fungerar detta endast för MS Outlook 2007.

Som man ser av video´en: Drag & Drop – det er Lotus Quickr, det!

7 Comments

 1. Dette hjelper lite når Quickr på alle andre områder er håpløst gammeldags. Det er mulig det finnes elegant løsninger der ute, men de jeg har sett ser ut som webløsninger som ble laget i 1999.

  Mine brukere har i hvert fall begynt å gi opp Quickr, og folk som kommer fra Sharepoint-mijøer og begynner hos oss, er sjokkerte over hvor dårlig Quickr er.

  Jeg bruker Quickr mye selv, men jeg må innrømme at jeg er ikke så veldig imponert.

  Og forøvrig virker ikke Quickr connectoren for Notes, Outlook, MS Office og Windows Explorer på Windows 7 enda. Det er for dårlig. (Dvs, jeg har fått den til å virke i kun notesklienten på en Windows 7 32 bits, men ikke i det hele tatt på 64 bit). Det er også dårlig at den ikke fungerer i Symphony.

  Like

  1. Jeg bruker ikke Sharepoint, men er enig i at Quickr er gammeldags. – Connectoren er ustabil, og redigering i nettleser krever Internet Explorer(!).

   Like

   1. Hans:

    Det kan ikke stemme at redigering i nettleser krever Internet Explorer. Jeg har senest for en halvtime siden redigert dokumenter i Quickr med hjelp av Firefox 3.6 på min iMac.

    Om du synes Quickr er gammeldags så er vel det et synspunkt som avhenger av hvilken versjon du benytter.

    Like

   2. Redigering i nettleser fungerer fint i Firefox og, men det er deler av Quickr (bl.a. opplasting av maler) som fortsatt krever IE, da den benytter seg av ActiveX teknologi. Er andre deler og, uten att jeg husker helt nøyaktig.

    Like

  2. Hogne B.:

   Hvilken versjon av Quickr benytter du?.

   Selv benytter jeg Windows 7 og kan bekrefte at connectorene virker i alle de programmene du nevner, men da kun på 32 bits. 64 bits er ikke klar enda, men det kan du regne med kommer i nær fremtid.

   Det vil alltid være slik at programvare fra forskjellige leverandører ikke alltid klarer å være i takt. Ikke engang Microsoft klarer å være i takt med egne produkter :-). Sånn er det bare i databransjen. Det går fort unna.

   Hvilken versjon av Lotus Symphony bruker du?

   Like

   1. Jeg bruker Quickr 8.2. Har også installert flere av Snapps templater.

    Jeg får ikke connectoren til å fungere i Windows Explorer på 32 bits Windows 7.

    Lotus Symphony er siste versjon, jeg lasted den ned under samhandlingsseminaret i Bergen.

    Forøvrig er det sant som du sier at man selvsagt kan bruke Quicker i Firefox. Men det er enkelte typer funksjonalitet som kun vil virke i IE, fordi de krever Active X. Eksempler er for tilpasning av rommet, samt hvis man vil forhåndsvise MS Office-dokumenter i enkelte av Quicker-templatene.

    Tilbakemeldingene fra mine brukere er unisone: Quickr er tungvindt og gammeldags. Og det er det jeg må forholde meg til. IBM lover at 8.5 er mye bedre, men sånn sier IBM alltid før hver eneste nye versjon. Og jeg har enda til gode å se Quickr 8.5, enda det ble lovet i Q2.

    Pr i dag ser det ut til at EzPublish sine siste moduler vil erstatte Quickr hos oss, dersom ikke noe drastisk skjer.

    Like

 2. Sånn helt seriøst, Outlook er bra gammeldags.. Kjedelig GUI med minimal funksjonalitet.

  Like

Comments are closed.