Sparker medarbeidere – synkende etterspørsel etter Microsoft-kompetanse


Den danske IT-giganten NNIT har nettopp redusert antallet konsulenter. Flere avganger ventes. Bedriften begrunner oppsigelsene med at det er en sterkt synkende etterspørsel etter konsulenter med kompetanse på Microsoft-plattformen.

Selskapet selv avdramatiserer reduksjonene i et intervju med computerworld.dk, men de bekrefter at de oppsagte medarbeiderne kan få vanskeligheter med å skaffe seg nye jobber dersom de ikke omskolerer seg til annen kompetanse: “Hvis de forbliver med at være Microsoft-folk, så kan det bestemt være vanskeligt.”

Les mer her!

6 Comments

 1. Hva er egentlig budskapet i denne artikkelen?

  At det utdannes flere Microsoft konsulenter enn det er behov for?

  1. Nei. Om du leser artikkelen en gang til ser du at det står “Bedriften begrunner oppsigelsene med at det er en sterkt synkende etterspørsel etter konsulenter med kompetanse på Microsoft-plattformen.” Det er noe helt annet enn at det utdannes for mange…

   1. Det er korrekt, det står ingenting om at det utdannes flere konsulenter enn det er behov for. Det står forøvrig ingenting om “sterkt synkende etterspørsel”.

    Det står “manglende etterspørsel” og “overkapasitet”.

    Jeg er litt usikker på dine hensikter når du refererer til denne artikkelen og blåser det opp slik du gjør.

 2. Manglende etterspørsel, betyr synkende etterspørsel. Overkapasitet betyr at tilbudet er større enn etterspørselen. Problemet er uansett det samme.

 3. Det er nok en trend i markedet at M$ taper terreng. Flere og flere selskap blir mer bevisste på kostnader i forbindelse med lisenser ++. Trenden som har nådd Danmark sprer seg nordover og innen ett år eller to så ser vi nok i Norge også oppsigelser innenfor M$ avdelinger i de store konsulentvarehusene. Allerede nå ser jeg en økende etterspørsel i migreringer fra MS til Linux på server os siden, jeg har gjort flere slike den siste tiden. Etterpørselen på OpenOffice innen offentlig sekotor er også stor.
  Tiden fremover blir svært spennende og tro mine ord på at M$ taper terreng og de selskaper som satser på åpne standarder vinner…

 4. Fusjonen mellom EDB og ErgoGroup medfører en nedbemanning på over 200 ansatte, iflg nyhetsmediene i dag 7. juni. Som kjent jobber begge selskapene mest med Microsoft-plattformen.

Comments are closed.