Microsoft´s storhetstid er omme – Apple er nå mest verdifull!


– Windows beste tid er omme! 2010 vil markere et dramatisk skifte fra Microsoft’s monopol til noe annet. Endring er uunngåelig, og på linje med IBM i 1980-årene, kan ikke Microsoft unngå nedturen i det neste tiåret. Windows storhetstid er over.

Mannen som sier dette heter Joe Wilcox og har i årevis vært analytiker i databransjen. Han er kjent som en av de beste Microsoft og Windows-analytikerne i verden og er nå ettertraktet som blogger og kommentator blant annet på nettstedet BetaNews.

I en kommentarartikkel på BetaNews spår han at Microsofts tilnærmede monopol på operativsystemer vil forsvinne som dugg for solen på samme måte som det skjedde for IBM på mainframe-siden for en del år tilbake. Nye operativsystemer og cloud-computing vil rett og slett svekke relevansen til Windows i tiden fremover.

2010 will mark dramatic shifts away from Microsoft’s monopoly to something else. Change is inevitable, and like IBM in the 1980s, Microsoft can’t hold back its destiny during this decade. The Windows era is over.

Microsoft lumbers along, avoiding risks, clinging to Office and Windows revenues. Meanwhile, companies without Microsoft’s existing monopoly-bound customers drive change, and they are willing to take risks.

Siste nytt:

Aftenposten 7. juni: Skriver under tittelen “Teknogigantenes kamp” at Apple i forrige uke gikk forbi Microsoft som verdens mest verdifulle teknologiselskap.

Dagens IT 7. juni: – Vi lå langt foran konkurrentene. Nå er vi på femte plass, sa Steve Ballmer under en presentasjon på D8-konferansen i Los Angeles sist uke.

3 Comments

  1. Synes dette forteller mere om flokkmentalitet i markedet enn noe annet. Det er jo klart at Microsofts stjerne har dalt lenge nå, men er Apples flotte produkter mer verdt enn alle Windows og Office lisensene rundt forbi? Tviler på det. At Ballmers tid er ute derimot, det tviler jeg ikke et sekund på.

    Like

  2. Selskaper som ikke klarer å omstille seg, vil vel alle bli akterutseilt, noe som er i ferd med å skje Microsoft, som jo er veldig avhengig av sine OS og Office produkter. Men å spørre hvem som er “best” av Apple og Microsoft er vel det samme som å spørre hva som er best av pest og kolera…

    Like

Comments are closed.