Nytt syn på saken: Specsavers velger Linux


Specsavers er en internasjonal optikerkjede som har gangsynet i orden. Nå konsoliderer de IT-løsningene i alle de landene der de er representert. Og de velger Linux!

Tidligere har Specsavers hatt forskjellige dataplattformer og systemer i de forskjellige landene. Men nå skjærer de igjennom og satser på Linux over hele fjøla. Det skal strømlinjeforme IT-løsningene og gå fra 30 – 40 systemer til kun 10. I følge den svenske Specsavers-sjefen, Henrik Wiberg, vil et valg av Linux som grunnsystem gjøre selskapet mer fleksibel i forhold til valg av hovedleverandør. Samtidig slipper selskapet å bli bundet til en eneste teknlogileverandør.

Specsavers har tidligere basert løsningene sine på åpen kildekode fordi “den forrige IT-sjefen hadde en sterkt utviklet allergi mot Microsoft og Microsoft-produkter”.

Wiberg uttaler til Computer Sweden at å standardisere på Linux vil gi selskapet store økonomiske fordeler. Det blir billigere å anskaffe, koordinere og drive IT-systemene. Samtidig åpner det for en global samordning, ikke minst ved innkjøp.

– Å presse prisene og forhøye kvaliteten går bare om vi har kostnadseffektivitet, smarte systemer og engasjerte medarbeidere. Om man ikke har mange mellomledd, stor administrasjon og en hel haug direktører, kan man holde prisene nede, sier han til Computer Sweden.