Her er Lotus Notes på iPad!


I går lanserte IBM at man nå kan benytte Lotus Notes Traveler Companion på Apple´s iPad.

Apple har allerede solgt over 2 millioner eksemplarer av den populære og revolusjonerende surfeplata og med den nye 3G-utgaven vil denne salgskurven stige ytterligere. Allerede nå har iPad begynt å bevege seg inn i bedriftsmarkedet og er ikke lenger bare et leketøy for entusiaster. Den er i ferd med å erstatte klassiske planleggingspermer og tidsplanleggere, både papirbaserte og elektroniske.

IBM på sin side håper at deres over 145 millioner brukere av Lotus Notes vil kjøpe iPads og benytte disse for å aksessere jobbmailen, kalenderen og andre jobbrelaterte dokumenter og applikasjoner fra glassplaten. iPad er mye enklere å benytte fra en taxi, en sofa på et hotell eller i farten mellom møter, enn en tradisjonell bærbar PC eller en mobiltelefon. En bærbar PC må åpnes og startes, noe som kan ta mye tid med trege operativsystemer og mobiltelefoner har så bittesmå skjermer at man ikke får gjort mye fornuftig arbeide på dem.

I går, 8. juni, annonserte derfor IBM at Lotus Notes Traveler Companion nå støtter iPad. Den gratis applikasjonen gir brukerne av iPad toveis synkronisering av kryptert epost, kalender og kontaktinformasjon. Denne synkronseres mellom brukerens iPad og bedriftens Domino-server.

Brukerne av Apple´s iPhone har allerede kunnet benytte IBM Lotus Notes Traveler Companion som en “innfødt” iPhone OS applikasjon som lar brukerne lese epost som er kryptert. Nå er den altså også kommet for iPad som har et langt mer brukevennlig grensesnitt.

IBM sier at Companion også vil gjøre brukere av iPad i stand til å aksessere andre samhandlingsprodukter fra IBM. Dette inkluderer også Lotus Connections som i løpet av kort tid er blitt en industristandard for sosiale nettverk i næringsliv og organisasjoner. Også IBM´s Sharepoint-konkurrent, Lotus Quickr, og webkonferanse og chatprogrammet Lotus Sametime kan benyttes på iPad. Dessuten vil websider basert på IBM´s Websphere portalteknologi kunne benyttes og vises skarpt og klart på iPad gjennom Apple´s egen Apple’s Safari browser.

IBM´s Vice President for Messaging and Collaboration, Kevin Cavanaugh, som er kjent for norske Lotus-entusiaster etter sitt besøk hos LSBG, sier det slik:

“There was high anticipation and many requests for iPad compatibility, and we’re pleased we can offer this now at a highly secure level.”

IBM’s kunder er enige. Dette sier en av dem, Dave Stall, Lotus Notes Manager i rørleggerfirmaet Roto-Rooter Services:

“Lotus Notes on the iPad is convenient and helps me stay on top of my e-mails.”

“I don’t have to go home at night and fire up my laptop to see my messages “The iPad is sitting next to me on the couch and I can respond to anything that needs my attention quickly.”

“I like when forwarding an e-mail, you can type the first letter of a person’s name and get a list of people. You then select that person by tapping the screen. This saves a lot of typing and time.”

John Roling, IT Director, Czarnowski, en IBM kunde og Business Partner:

“I can see this taking the place of a laptop for the executive and sales staff, and they live on e-mail. Lotus Notes Traveler makes that transition easy.”

Almar Diehl, Groupware Consultant, e-office:

“When Lotus Notes Traveler iPad users are in a meeting, they can now have up to date ‘push’ mail and calendar.”

Her er noen sitater fra IBM´s offisielle pressmelding:

IBM Lotus Notes Traveler is no charge software that can be downloaded by Lotus Notes customers providing two-way, over-the-air synchronization of enterprise e-mail, calendar and contact between Lotus Domino servers and mobile devices, including the iPad. This means that Lotus Notes based information will automatically synchronize and be up to date on the device. Lotus Notes Traveler also allows iPad users to enjoy the security of per message mail encryption.

“IBM is committed to providing the broadest possible collaboration software support on all major mobile platforms. With high anticipation and many requests for iPad compatibility for Lotus Notes, we’re pleased we can offer this now at a highly secure level,” said Kevin Cavanaugh, vice president, messaging and collaboration, IBM.

Du kan laste ned IBM Lotus Traveller Companion fra AppStore her!

Fakta:

IBM Lotus Notes collaboration software is available for the full spectrum of proliferating mobile and Web connected devices which are used to access corporate applications and business processes. Lotus Notes is available in a cloud based version, and also comes bundled with hardware and other offerings via its Lotus Foundations line for mid-sized businesses.

More than half of the largest global 100 corporations use IBM’s flagship collaboration offerings, Lotus Notes and Domino. These clients include the top aerospace and defense organizations; the top nine automotive firms; the top eight banks; the top four makers of consumer products; the top seven electronics firms; the top eight insurance companies; the top seven pharmaceutical organizations; and the top nine telecommunications carriers.

6 Comments

 1. Jeg er litt forundret over din entusiasme over Apple, tatt i betraktning at de nå er langt mer proprietære i forhold til Mickey$oft. Jeg eier en Imac, og det er en daglig kamp å unngå at Steve skal eie ræva mi. Ipad må være den mest proprietære dingsen deres så langt. Og låsingen de gjør blir bare verre og verre for hvert nye produkt de lanserer.

  Like

  1. Ærlig talt. Microsoft er langt mer proprietær enn Apple. Hvor er kildekoden til kjernen (kernel) til Windows? Mac OS X er i stor grad tilgjengelig som open source. Hvor er kildekoden til Internet Explorer? Vil du ha en kopi av kilden til Safari og Webkit (styrt av Apple) vet du hvor du skal gå. Hva med printere, på Mac OS er det CUPS (eid av Apple). Hva med åpne standarder? WMA er proprietært, AAC/MP4 er en standard. H264 er en åpen standard, WMV er Microsofts.

   Det er nok du som ikke er helt “åpen” til andre enn Microsoft. Go fanboys.

   Like

 2. Min entusiasme for Apple er historisk. Jeg begynte med Apple samtidig som jeg begynte med Windows 1. Jeg benyttet Apple i mange år som forlagsredaktør. Jeg jobbet hos Apple-forhandleren LindMac i Trondheim etter forlagstiden. Deretter hadde jeg ansvar for salg av Mac til grafisk bransje og aviser i en del år.

  I dag benytter jeg både Windows 7, Ubuntu og MacOS. Windows på jobben, men de andre privat. Og det meste hjemme går på MacOS. Entusiasmen på Mac bygger aller mest på brukervennlighet og opplevelse av enkelhet. Dessuten kjører både Windows-programmer og Java-baserte løsninger som f.eks. Lotus veldig greit på Mac..

  Jeg tror nok at Apple etterhvert vil måtte åpne seg, slik Microsoft nå tvinges til å åpne seg. I dag gjør f.eks. Microsoft sin Office på nettet gratis tilgjengelig for brukerne…

  🙂

  Like

  1. Det underlige med slike diskusjoner som dette er at uansett hvor mye mer teknologisk fortreffelig et annet produkt kan være, så treffer det ikke brukerne hjemme på grunn av teknologien. De som har studert en smule salgspsykologi vet at det er “god-følelsen” som har den avgjørende betydningen for kjøpsbeslutningen. Glem heller ikke følelsen av tilhørighet til en gruppe og imagefaktoren. Det er med dataplattformer som med klær – du uniformerer deg med en PC, en Mobil eller en iPad.

   Er du Windows og Microsoft-tilhenger så er du ikke lenger kul og hip. Du blir assosiert med noe traust og komplekst, en god smule motstrebende mot endringer og trygghets-søkende. Det samme med Nokia og Ericsson. Du holder deg midt på veien der du tror “alle andre” går. Du tilhører en utdøende rase…

   Men bruker du Mac, iPhone eller iPad er du ung, kul, hip, kreativ, innovativ og moderne. Du tilhører fremtiden. Er du Linux-fantast så er du i tillegg en sær teknologifrik som stort sett foretrekker mørke rom med skjermer og tastaturer…

   Nåja, det er nå litt spøkefullt da…

   Jeg er gammel nok til å huske “kampen” mellom Betamax (uovertruffen teknologisk) og VHS (enkel og god markedsføring). Jeg var FOR Betamax, men oppdaget fort at ble veldig alene etterhvert.

   Kanskje jeg ikke liker å i samme sporet som alle andre? Kanskje jeg liker å være litt annerledes? Kanskje det er derfor jeg er så FOR Lotus og så IMOT Microsoft?

   Kanskje jeg har mer sans for David enn for Goliat.

   Jeg innrømmer det rett ut:

   Apple liker jeg fordi det er kult, fordi det er vakkert, fordi det er enkelt. Jeg orker ikke stadige sikkerhetsfixer og operativsystemer jeg ikke finner ut av. Jeg vil bare at greiene virker slik det er forutsatt sånn at jeg får gjort det jeg skal gjøre. Det er ikke dataproblemer jeg skal holde på med, men løse andre oppgaver ved hjelp av enkle verktøy som fikser jobben enklere for meg. Det er brukergrensesnittene og de nye arbeidsmetodene som interesserer meg – ikke hva som er inni boksen. Når jeg kjøper ny bil åpner jeg knapt panseret før jeg bestemmer meg. Og legger meg ihvertfall ikke på rygg under bilen for å se på “plattformen” den bygger på. Langt mindre leser jeg spesifikasjonene.

   Det er dashbordet, gadgetene, de gode setene, det ytre designet, fargene og – ja, jeg innrømmer det – merket som betyr noe for meg. Jeg kjøper på “godfølelsen”!

   Data? Penn og papir løser jobben de også. De er begge gode verktøy. Men de kommuniserer så treigt…

   Like

Comments are closed.