Her er Lotus Notes på iPad!


I går lanserte IBM at man nå kan benytte Lotus Notes Traveler Companion på Apple´s iPad.

Apple har allerede solgt over 2 millioner eksemplarer av den populære og revolusjonerende surfeplata og med den nye 3G-utgaven vil denne salgskurven stige ytterligere. Allerede nå har iPad begynt å bevege seg inn i bedriftsmarkedet og er ikke lenger bare et leketøy for entusiaster. Den er i ferd med å erstatte klassiske planleggingspermer og tidsplanleggere, både papirbaserte og elektroniske.

IBM på sin side håper at deres over 145 millioner brukere av Lotus Notes vil kjøpe iPads og benytte disse for å aksessere jobbmailen, kalenderen og andre jobbrelaterte dokumenter og applikasjoner fra glassplaten. iPad er mye enklere å benytte fra en taxi, en sofa på et hotell eller i farten mellom møter, enn en tradisjonell bærbar PC eller en mobiltelefon. En bærbar PC må åpnes og startes, noe som kan ta mye tid med trege operativsystemer og mobiltelefoner har så bittesmå skjermer at man ikke får gjort mye fornuftig arbeide på dem.

I går, 8. juni, annonserte derfor IBM at Lotus Notes Traveler Companion nå støtter iPad. Den gratis applikasjonen gir brukerne av iPad toveis synkronisering av kryptert epost, kalender og kontaktinformasjon. Denne synkronseres mellom brukerens iPad og bedriftens Domino-server.

Brukerne av Apple´s iPhone har allerede kunnet benytte IBM Lotus Notes Traveler Companion som en “innfødt” iPhone OS applikasjon som lar brukerne lese epost som er kryptert. Nå er den altså også kommet for iPad som har et langt mer brukevennlig grensesnitt.

IBM sier at Companion også vil gjøre brukere av iPad i stand til å aksessere andre samhandlingsprodukter fra IBM. Dette inkluderer også Lotus Connections som i løpet av kort tid er blitt en industristandard for sosiale nettverk i næringsliv og organisasjoner. Også IBM´s Sharepoint-konkurrent, Lotus Quickr, og webkonferanse og chatprogrammet Lotus Sametime kan benyttes på iPad. Dessuten vil websider basert på IBM´s Websphere portalteknologi kunne benyttes og vises skarpt og klart på iPad gjennom Apple´s egen Apple’s Safari browser.

IBM´s Vice President for Messaging and Collaboration, Kevin Cavanaugh, som er kjent for norske Lotus-entusiaster etter sitt besøk hos LSBG, sier det slik:

“There was high anticipation and many requests for iPad compatibility, and we’re pleased we can offer this now at a highly secure level.”

IBM’s kunder er enige. Dette sier en av dem, Dave Stall, Lotus Notes Manager i rørleggerfirmaet Roto-Rooter Services:

“Lotus Notes on the iPad is convenient and helps me stay on top of my e-mails.”

“I don’t have to go home at night and fire up my laptop to see my messages “The iPad is sitting next to me on the couch and I can respond to anything that needs my attention quickly.”

“I like when forwarding an e-mail, you can type the first letter of a person’s name and get a list of people. You then select that person by tapping the screen. This saves a lot of typing and time.”

John Roling, IT Director, Czarnowski, en IBM kunde og Business Partner:

“I can see this taking the place of a laptop for the executive and sales staff, and they live on e-mail. Lotus Notes Traveler makes that transition easy.”

Almar Diehl, Groupware Consultant, e-office:

“When Lotus Notes Traveler iPad users are in a meeting, they can now have up to date ‘push’ mail and calendar.”

Her er noen sitater fra IBM´s offisielle pressmelding:

IBM Lotus Notes Traveler is no charge software that can be downloaded by Lotus Notes customers providing two-way, over-the-air synchronization of enterprise e-mail, calendar and contact between Lotus Domino servers and mobile devices, including the iPad. This means that Lotus Notes based information will automatically synchronize and be up to date on the device. Lotus Notes Traveler also allows iPad users to enjoy the security of per message mail encryption.

“IBM is committed to providing the broadest possible collaboration software support on all major mobile platforms. With high anticipation and many requests for iPad compatibility for Lotus Notes, we’re pleased we can offer this now at a highly secure level,” said Kevin Cavanaugh, vice president, messaging and collaboration, IBM.

Du kan laste ned IBM Lotus Traveller Companion fra AppStore her!

Fakta:

IBM Lotus Notes collaboration software is available for the full spectrum of proliferating mobile and Web connected devices which are used to access corporate applications and business processes. Lotus Notes is available in a cloud based version, and also comes bundled with hardware and other offerings via its Lotus Foundations line for mid-sized businesses.

More than half of the largest global 100 corporations use IBM’s flagship collaboration offerings, Lotus Notes and Domino. These clients include the top aerospace and defense organizations; the top nine automotive firms; the top eight banks; the top four makers of consumer products; the top seven electronics firms; the top eight insurance companies; the top seven pharmaceutical organizations; and the top nine telecommunications carriers.

Tagged with: