Med Lotus Sametime kan du chatte med de fleste


Lotus Sametime tilbyr unike muligheter til å kommunisere med andre både innenfor organisasjonen og med andre utenfor.

Kommunikasjonen med andre personer på utsiden av bedriftens brannmur skjer via Sametime Gateway. Det smarte med Sametime Gateway er at man slipper å ha installert en rekke forskjellige klienter og dessuten ha mange kontoer og bruker-ID å holde orden på. Har du en bruker-ID på Sametime behøver du med andre ord ikke også ha en egen konto på Google-Talk.

Oversikt over arkitekturen i Sametime Gateway

Sametime Gateway kan kobles opp mot alle de store offentlige IM-nettverkene. Dette skyldes at man bruker åpne protokoller og er åpne for roaming. Bare MSN fra Microsoft er utenfor denne muligheten. Det skyldes ikke teknologi, men at Microsoft ikke ønsker å slippe til brukere av Lotus Sametime i sitt nettverk. IBM, derimot, vil gjerne koble seg til alle nettverk som ønsker det.

Men det fins en løsning likevel. For å koble deg til IM-nettverk som ikke omfattes av Sametime Gateway kan man opprette en konto hos den IM-tjenesten man ønsker å knytte seg til. Deretter må man velge enten å skaffe seg denne tjenestens egen klient eller velge en åpen klient som f.eks. Trillian eller Pidgin som takler flere IM-tjenester samtidig.

Men, det finnes også en annen og kanskje enda bedre vei for deg som ønsker å foreta all kommunikasjon ved hjelp av din Lotus Notes-klient. Du kan nemlig integrere nesten hva som helst i verktøy-kolonnen til høyre i klienten. Samme kolonne som du har den integrerte Sametime i.

I demoen nedenfor ser du hvordan Karl Dettner i Lotus Sverige benytter OpenSpans Windows Container for IBM Lotus for å integrere Pidgin direkte i Lotus Notes. Pidgin kan koble seg opp mot alle mulige IM-nettverk. Det betyr at du ikke behøver å gå ut av din Lotus Notes-klient for å chatte med mennersker i alle andre nettverk også andre som bruker Sametime!

I demoen viser Karl Dettner hvordan han chatter med en kontakt via MSN.