Dårlig kritikk for Microsoft Office Web Apps


Markedet tar ikke akkurat bølgen for Microsoft Office Web Apps. En meget anerkjent analytiker sier til og med at løsningen er nokså middelmådig, begrenset og mangler funksjoner man burde forvente var til stede.

Men orker du å holde ut med begrensningene og en haug med målrettede annonser, samt at du faktisk må installere programvare fra Microsoft på maskinen din for å få det hele til å virke – ja, da kan det hende Microsoft Office Web Apps er noe for deg.

“If you’re actively searching for an alternative to Microsoft Office lock-in, however, don’t be distracted by the Office Web Apps. If you can deal with their primitive feature set, they may save you the cost of a desktop Office 2010 installation, but they do nothing to address the real issues at stake.”
– Neil MacAllister, InfoWorld

Les Neil MacAllister’s artikkel i InfoWorld her!

3 Comments

 1. Dette er vel en begrensning som gjelder det meste innen Web-applikasjoner, det er kanskje på tide at de som tar avgjørelsene finner ut det vi webutviklere har visst i årevis, nemlig at web ikke er det beste valget for kompliserte applikasjoner…

  Like

  1. Muli det er store begrensinger i .NET men med tanke på avanserte Domino applikasjoner så får man til det samme som i Notes klient på web med hjelp av XPages.
   Men fikk en morsom kommentar fra en av de fremste MS konsulentene jeg kjenner.. Han kom men en innrømmelse på at Outlook WebAccess ikke er god nok ennå for å erstatte en fullverdig Outlook klient. Han innrømmet også at iNotes forlengst var kommet dit og på enkelte områder var bedre på web enn i tykk klient, samenlignet da med det eneste Outlook kan levere av fuksjonalitet altså mail, kalender og kontakter… 🙂

   Like

   1. Joda, men epost/kalender er en ganske mye enklere applikasjon en f.eks MS Excel, Eclipse eller også Lotus Notes (jeg er klar over at epost blir mere komplisert av kalender osv.), men jeg våger å påstå at selve “scopet” er mindre for epost…ja, man kan lage kompliserte applikasjoner for web, men web fungerer faktisk best (i min mening da) til relativt enkle applikasjoner.

    iNotes er kanskje også bedre på bare epost enn den “tykke” klienten, men jammen foretrekker jeg den “tykke” klienten… Prøv f.eks. å kopiere med deg et par filer fra lokalt filsystem, som du skal sende til selgerne slik at de forstår hva du forsøker å si, inn i både Notesklienten og iNotes 😉

    Å snakke om .NET i denne sammenhengen blir feil, fordi det bare er et utviklingsrammeverk. Asp.Net er også så vidt jeg vet “inspirasjonen” til JSF (som er basisen i xPages), .Net kan gjøre det samme som xPages, tro det eller ei 🙂

    Like

Comments are closed.