IBM med ny mobilstrategi og ny mobil-lab


Ny mobilstrategi og nytt laboratorium for utvikling av mobile løsninger. Det er hva som skjer på IBM-fronten i Massachusetts i dag.

Den nye strategien vil involvere både tjenester og programvare. Noen av de nye initiativene vil også omfatte middleware som skal støtte mobile brukere. Men viktigst av alt er samhandling der mobile brukere nå i enda større grad enn tidligere vil kunne utføre sitt arbeide med hjelp av håndholdte enheter.

Allerede i forrige uke viste IBM at de faktisk mener det de sier og lanserte Lotus Notes på Apple’s iPad. Fra tidligere har de levert Lotus Notes på iPhone. IBM er også de første til å levere kryptert epost på iPhone og iPad. Fra før av dekker de alle de mest brukte mobiltelefonene. Senere i år kommer de også med Android.

En rekke analytikere ønsker IBM’s nye initiativ velkommen.

“IBM makes basic meat-and-potatoes software, and it’s not glitzy like iPhone apps and mobile moviemaking. But IBM has a multibillion-dollar business in meat-and-potatoes software. It’s not glamorous, but it does pay the bills.”
Carl Howe, analytiker hos Yankee Group Research.

Computerworld.us bringer en lang artikkel om nyheten i dag. Les her!