Sosiale medier for bedrifter er kommet for å bli…


Charlene O´Hannon er en skribent som har spesialisert seg på teknologi og trender. Hun skriver en egen blog, men er også kommentator på nettstedet CTO Edge som utgis av BusinessEdge.

Charlene har nettopp publisert en artikkel om IBM og selskapets satsning på sosiale medier for profesjonelle, bedrifter og organisasjoner. Her skriver hun blant annet om IBM´s kjøp av Coremetrics som hun mener vil gi IBM´s kunder en mulighet til å knytte intelligens til samhandlingen i nettskyen.

Dette kombinert med andre business inteligens-verktøy fra IBM vil gi kundene et forsprang når det gjelder å lage skreddersydde markedskampanjer rettet mot spesielle målgrupper.

I artikkelen nevner hun også IBM´s lansering av IBM Lotus Quickr 8.5 for Websphere Portal. Denne programvaren vil, etter hennes mening, hjelpe medarbeidere til å finne relevant informasjon mye raskere, enten denne befinner seg i en fil, i en blog, eller i en wiki. Ideen er å hjelpe medarbeiderne til å arbeide mer effektivt ved at de er knyttet tett til hverandre, noe som leder til bedre samhandling..

Ved å gjøre verktøyene og informasjonen lett tilgjengelig i arbeidsflaten gjennom Lotus Quickr og bak i systemene ved hjelp av teknologien fra Coremetrics, satser IBM på at de nye sosiale arbeidsmetodene vil bli suksess.

De nye løsningene kan virke hver for seg, som “stand alone”, men også supplere IBM´s eksisterende løsninger på en god måte, både innenfor og utenfor bedriften.

Social media and unified communications stand out as the current technologies to watch, and with good reason: The purpose of both is to create a more collaborative working environment among employees, thereby increasing productivity and reducing wasted time and energy. As the economy has rendered many jobs obsolete, companies are doing all they can to create a sleeker, more agile workforce. Keeping employees connected to each other is one important way to achieve that agility.
– Charlene O´Hanlon, CTO Edge