Her får du betaversjonen til Lotus Notes Traveler for Android


IBM har opplevd en storm av henvendelser fra folk som vil ha kloa i betaversjonen av Lotus Notes Traveler for Android.

Hvor får man tak i betaversjonen?
Men foreløpig er betaversjonen ikke gjort tilgjengelig som “public beta”. For å få teste Android-versjonen må man søke om medlemsskap i betaprogrammet. Det skjer ved at man går inn på denne linken og nominerer seg selv. Ikke alle nominasjoner vil bli godkjent, men man vil slippe til flere betatestere etterhvert.

Hva trenger man for å kjøre Lotus Notes Traveler for Android?
For det første må du ha en Notes Traveler beta-server som kjører 8.5.2 beta. Deretter må du installere IBM´s Traveler for Android-klienten fra denne serveren. Det er en enkel pek og klikk-prosess. Men du kan ikke betaversjonen bare med hjelp av en Android-enhet, du må kjøre Travel-server i beta også.

Når vil Notes Traveler for Android bli endelig gjengelig?
Andoid-versjonen vil bli sluppet ut på markedet senere i 2010 så snart IBM er ferdige med betatestingen og er sikre på at systemet er stabilt og sikkert for å settes i produksjon. IBM er svært tydelige på at Notes Traveler for Android ikke er en del av Notes/Domino 8.5.2. Den vil komme på markedet etter at Notes/Domino 8.5.2 er sluppet.

Hvorfor støtter Notes Travelers Android-versjon kun Android 2.x OS?
IBM besluttet å utvikle for 2.x hovedsaklig fordi dette er den OS-versjonen majoriteten av markedet benytter i dag. Man antar at de langt fleste Android-brukere vil ha tatt i bruk denne versjonen innen Notes Traveler for Android lanseres.

En annen grunn til dette valget er at IBM benytter flere 2.x-spesifikke API og disse er ikke bakoverkompatible. 2.x versjonen av operativsystemet er mer standardisert i brukergrensesnittet og andre faktorer. Sist, men ikke minst, er det veldig kostbart å teste flere OS-systemnivåer – ikke minst på Android-plattformen.

1 Comment

  1. Härliga nyheter!

    Som medlem i betaprogrammet så har jag installerat Lotus Traveler 8.5.2 server på OpenSuse 11.1 och detta fungerar fint. Jag rekommenderar alla som vill köra Lotus Traveler för Android att göra detta. Den fungerar riktigt bra även om Androidklienten ännu är begränsat med funktioner (t.ex saknar kalendern månads- och veckovy, dessutom kan inte todo synkas ännu).

    Lite synd Lotus Traveler for Android inte stöder äldre Androidmobiler (t.ex version 1.5 och 1.6). Dessa användare är utelämnade till TouchDown for Exchange istället. Det är en applikation på Android Market som funkerar att köra mot en Lotus Travelerserver.

Comments are closed.