Editor's Comments

Gamle Krups er død…


En god venn av meg har sovnet stille inn i nattens løp. På mystisk vis.

Da jeg forsøkte å vekke min gamle venn Krups til frokost i morges var det ikke livstegn å spore. Jeg forsøkte det jeg hadde lært om livredning, men nei. Jeg er ingen kirurg og hadde ihvertfall ikke de riktige kirurgiske instrumentene for å helberede ham og vekke ham til live igjen.

Med tanke på alle de gode stundene vi har hatt sammen, Krups og jeg, er dette en svært trist dag. Vi jobbet en god del sammen. Manuelt – på den gode gamle måten. Skikkelig, godt gammeldags håndverk. Og med god kvalitet. Gamle Krups var jo tysker, må vite.

Min gamle venn Krups er nå på likhuset i påvente av begravelse. Men jeg har vært ute på byen og skaffet meg en ny venn. Han er veldig hyggelig og svært moderne. Italiensk er han også, ihvertfall etter navnet å dømme. deLonghi heter han. Og som alle andre italienere er han en djevel på å lage espressokaffe!

3 thoughts on “Gamle Krups er død…

  1. Trist å høre om dødsfallet. Ettersom jeg har endel erfaring med italiensk maskineri, så kan jeg si med hånda på hjertet at du kommer til å få mye glede av din italiener, men at han kommer til å tilbringe en god del tid på verksted, der han vil hjelpe fruen med å tømme din lommebok. 😉

    Like

  2. Herr deLonghi har allerede vist seg å være en hyggelig herremann. Riktignok prater han som en foss mens han arbeider, men det gjør jo alle italienere. Dog vifter han ikke fullt så mye med armene.

    Men han er avansert og gjør det meste av seg selv. Han maler til og med kaffen selv. Det gjorde ikke avdøde Herr Krups. Det var liksom mer Deutche Meisterstück over den karen. Men italieneren deLonghi er som de fleste italienere nokså elegant i påkledningen og veldig avansert og moderne. Det er like før jeg innbiller meg at han lager både pasta, balsamico, parmesan, grappa og vino tinto. Skulle ikke forundre meg om han er i slekt med de derre Fiat og Ferrari-gutta nedi veien. For alt jeg vet er han sicilianer!!!

    Like

Comments are closed.