Dell med Google Chrome som standard OS før jul


PC-produsenten Dell er i samtaler med Google. Temaet er å avklare muligheten for å levere Dell´s notebooks med Google Chrome i stedet for Windows. Det skriver nettestedet Electronista.

Dell har allerede bekreftet at de er i slike samtaler, men vil ikke gå mer i detalj rundt planene. Men kilder opplyser at både Dell, Acer og HP kommer med Google Chrome på sine notebooks i nærmeste fremtid og senest like før årsskiftet.

Dette sier Electronista om planene:

“Adopting Chrome OS would be a wound for Microsoft. Dell already uses Ubuntu Linux on a handful of netbooks, but the new platform would give it a higher-profile OS and one that could help further reduce the price of a Mini netbook. Chrome OS needs SSD storage but, as it has a very small footprint and depends on web apps, can use drives that are cheaper than conventional hard drives. Similarly, it uses less memory as nearly every task occurs within just one app.”

Les mer her!