Editor's Comments, News

Slik kommer du deg ut av Facebook


– Get out of my Face! Det synes å være melodien nå om dagen! Folk begynner å bli lei av alt dill og dall på Facebook, men sliter med å komme seg ut av Facebook-fella.

Selv har jeg forsøkt å slette brukerkontoen min på Facebook et par ganger tidligere. Men lyktes aldri med mer enn å begrense informasjonen om meg selv og fjerne såkalte venner som egentlig bare var fjernt bekjente og helt ukjente. Jeg lot bare min aller nærmeste familie slippe til på sidene mine. Nå vurderer jeg alvorlig å slette hale Facebook-kontoen min. Jeg vil heller snakke med ungene mine!

Facebook har en brukerUvennlighet som går meg på nervene. Trykker du nemlig feil et sted kan du risikere å ha hele adresseboken din på Gmail eller andre epostkontoer inne som nære personlige venner i fjesboka. Så nå er jeg i et skikkelig “Get Out OF My Face!!”-modus igjen.

Men, det er ikke bare meg det butter for. Computerworld.no melder i dag om at Datatilsynets tjeneste Slettmeg.no nærmest rennes ned av folk som vil slettes både her og der på internett. Og Facebook er verstingen. Deretter følger pressemedier, Google, Windows Live og Nettkataloger.

Selv har jeg forsøkt å finne min egen profil på Gule Sider, men der finnes jeg tydeligvis ikke. Men jeg finner kona mi – med sitt gamle pikenavn og uoppdaterte telefonnumre. Mitt store håp nå er at selveste Skatteetaten skal slette meg fra sidene sine. Det hadde vært noe det!

Det viktige å huske med Facebook og Google er at det ikke er du,

men annonsørene, som er kundene deres!

Sitat fra god kollega

Uansett: Det er mulig å anonymisere seg på nettet. Noen gode tips rundt hvordan du kan komme under radaren på Facebook finner du her! Der finner du to fine og instruktive video’s som viser deg hvordan du kan redusere (og helst stenge ned) din egen Facebook-konto på 20 minutter!

PS! Visste dere at det finnes en “I Hate Facebook”-gruppe på Facebook?! Og at et søk på Google gir 112-millioner treff om du søker på ” i hate facebook”?

4 thoughts on “Slik kommer du deg ut av Facebook

 1. Er du virkelig desperat kan du legge ut et mannlig kjønnsorgan som profilbilde.

  Da vil profilen og alt assosiert innhold forsvinne 🙂

  Like

 2. Vel, dette er google og ikke notes Arne 🙂 Så søket bør vel heller være “I hate facebook” med ” “.
  Forøvrig gir I hate Arne Nielse” 3700 treff mens “I hate Arne Nielsen” gir 0 😉

  Like

 3. Du har helt rett, jeg burde ha brukt “i hate facebook”. Det har jeg nå gjort og fikk følgende respons:

  Omtrent 1 070 000 resultater (0,26 sekunder)

  Like

Comments are closed.