Microsoftkunder må blø: Ingen oppgraderingstilbud på Office 2010


Er man kunde av Microsoft må man tydeligvis blø! Tidligere ble trofaste kunder tilbudt en rimeligere oppgradetringspakke når MS Office kom i ny versjon. Men ikke denne gangen.

Nå må trofaste kunder av Microsoft kjøpe hele kontorstøttepakken på nytt – til full pris. Enten det – eller gå inn på en omfattende treårs avtale med Microsoft, der de betaler for rett til oppgradering. Greit nok det, men disse avtalene omfatter ikke bare ett og ett produkt. Går du inn på en Enterprise Agreement-avtale må du også betale oppgradering for en rekke produkter du ikke har, ikke trenger og sannsynligvis aldri kommer til å få behov for.

Microsoft forklarer fraværet av oppgraderingstilbud med at de ønsker å forenkle produktutvalget. Men samtidig som de tvinger småkundene til å kjøpe den nye versjonen til full pris, øker de også prisene med mellom flere hundre til flere tusen kroner, avhengig av produkt.

Kommentar:

Er man Microsoft-kunde og lei av å bli flådd bør man kanskje vurdere å bytte til en annen kontorpakke som OpenOffice eller Lotus Symphony. Begge kontorpakkene gjør jobben like bra som MS Office og er GRATIS. Lotus Symphony tilbyr i tillegg GRATIS SUPPORT.

Så slipper du å skaffe deg en piratkopi av MS Office 2010. Det er en grunn til at Microsoft´s største konkurrent sies å være piratmarkedet!