New York Times: Microsoft Calling! Anyone There?


New York Times bringer en lite flatterende artikkel om Microsofts mobilsatsning på sine websider. Etter bare to måneder på markedet med nye mobiler la IT-giganten ned satsningen.

IT-giganten har brukt over to år på å utvikle en ungdomsmobil. Den solgte under 10.000 eksemplarer og ble trukket tilbake før den nesten var kommet på markedet. Det er Kin One og Kin Two, mobilene som skulle bli “kaninen i hatten” for Microsoft.

Her er noen sitater fra artikkelen:

“That’s a record-breaking quick end to a product, as far as I am concerned. It did seem like a big mistake on their part.”

Michael Cronan, designer som bidro i brandingen av produkter som Kindle og TiVo.

NY Times skriver at en del av problemet til Microsoft er at de ikke klarer å trekke til seg programvareutviklere. Dette truer Microsofts evne til å drive markedet i tiden fremover. Når det kommer til elektroniske håndholdte enheter, har utviklermiljøene for lenge siden satt sin fokus på plattformene til Apple og Google.

Og mens Microsoft sliter med rekrutteringen av unge, kreative ressurser, har yngre og kreative selskaper begynt å ta i bruk gratis, forretningsprogramvare basert på gratis og åpen kildekode. Unge studenter som er på jakt etter jobb har også omfavnet open-source miljøet.

“Microsoft is totally off the radar of the cool, hip, cutting-edge software developers. And they are largely out of the consciousness of your average developer.”

Tim O’Reilly, publisher av populære håndbøker for utviklere.

Les hele artikkelen her!