Lotus Notes/Domino 8.5.2 kommer 24. august og mer i vente…


OPPDATERT: Så er det klart at Lotus Notes 8.5.2 og Lotus Domino 8.5.2 kommer på markedet TIRSDAG 24. AUGUST – ikke 4. oktober som jeg skrev tidligere i dag (jeg blingsa på datoene i annonseringen). Norsk versjon er beregnet klar for nedlasting fredag 22. oktober.

Jeg spådde i en tidligere artikkel at det nok ikke var lenge til vi fikk den ferdige versjonen av Lotus Notes/Domino 8.5.2. Selv har jeg benyttet en betautgave den siste tiden. Men som med betautgaver flest er det alltid en og annen feilmelding eller bug. Så også med denne, om enn svært få problemer. Det jeg venter mest på er å få en helt stabil 8.5.2-versjon for MacOS der den integrerte Sametime også takler SUT (Sametime Unified Telephony).

Lotus Symphony 3.0 snart klar?
Likevel har jeg på følelsen at det skal komme mer fra IBM Lotus utover høsten. Ikke minst venter jeg på den endelige versjonen av Lotus Symphony 3.0 – og jeg venter på å kunne ha den integrert i min Notes-klient. Som sagt, jeg har det på følelsen, men har ingen fakta å basere denne følelsen på.

Android entusiaster må vente
Det kommer ingen Android-versjon sammen med Lotus Notes 8.5.2. Koden her er ikke klar for distribusjon og kommer senere i høst (men alle kan slappe helt av – den kommer – jeg har sett den og den er beintøff). Ed Brill har tidligere klargjort omstendighetene om dette på sin blogg:

Q) When will Notes Traveler for Android ship?
A) Later in 2010 when we finish the feature work and do all the engineering around reliability and stability on the beta. To be crystal clear, Notes Traveler for Android is not part of Notes/Domino 8.5.2. It will release after ND 8.5.2.

Ny Lotus app for iPad
Ryktene sier også at IBM Lotus kommer med en iPad-versjon av iPhone App´en Meetings. Dette er den lille app´en jeg har brukt for å delta i webmøter via min iPhone når jeg sitter på f.eks. flyplasser. Dette er en gratis app som lastes ned fra App Store. Den skal etter sigende nå komme i iPad´s HD-format.

Annonseringen av Lotus Notes/Domino 8.5.2 finner du her!

12 Comments

 1. Mandag 4. oktober er første dag av LoLA konferansen i Boston og er nok delvis grunnen til at denne datoen er valgt. Jeg tipper det er flere nyheter som kommer 4 eller 5. oktober.
  I fjor ble http://www.LotusKnows.com kampanjen lansert på første LoLA dag.

  Like

 2. Jeg legger merke til at de beskrver en web klient til Android og ikke en traveler klient. Er det sånn at IBM “lurer” seg til Android støtte med webklient eller er det laget en travelerklient?

  Like

  1. Android-klienten er ikke klar ennå og blir ikke distribuert sammen med Lotus Notes 8.5.2. Se mer om dette på bloggen til Ed Brill:

   Q) When will Notes Traveler for Android ship?
   A) Later in 2010 when we finish the feature work and do all the engineering around reliability and stability on the beta. To be crystal clear, Notes Traveler for Android is not part of Notes/Domino 8.5.2. It will release after ND 8.5.2.

   http://www.edbrill.com/ebrill/edbrill.nsf/dx/lotus-notes-traveler-for-android-beta-some-clarifications

   Like

   1. OKi, meget positivt at Traveler omsider kan kjøres på Linux nå i 8.5.2

    Like

  2. Egen “LotusInstaller.apk” som lastes ned fra Traveler serveren og installeres.
   Kjører Traveler beta’en internt og den fungerer som en drøm 🙂

   Mener det på betaforumet var oppgitt tidlig Q4 som releasedato for Traveler med Android støtte.
   Men klart, det kan jo endres underveis…

   Like

 3. I annonseringen finner vi:

  August 24, 2010: Electronic availability

  Skulle ikke det bety at den er tilgjengelig for nedlastning 24 august?

  Like

  1. Det du skriver er korrekt. Det er tirsdag 24. august som er dato for elektronisk tilgjengelighet. Jeg tok feil av datoene i annonseringen. Beklager!

   Like

 4. Det stemmer det Odd Åge skriver.

  24 August er elekronisk nedlasting av 8.5.2 tilgjengelig

  August 24, 2010: Electronic availability

  For additional information, refer to

  http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?rs=475&uid=swg21388762
  Physical media and documentation:

  * October 4, 2010: English
  * October 22, 2010: Catalan, Chinese-Traditional and Simplified, French, German, Japanese, Korean, Italian, Portuguese-Brazilian, Spanish, Danish, Swedish, Norwegian, Dutch, Finnish
  * December 10, 2010: Arabic, Czech, Greek, Hebrew, Hungarian, Polish, Portuguese, Russian, Slovenian, Slovakian,Turkish, Thai

  Like

 5. Helt korrekt. Det er tirsdag 24. august som er dato for elektronisk tilgjengelighet. Jeg tok feil av datoene i annonseringen. Beklager!

  Like

 6. La merke til at Norsk 8.5.2 ligger til nedlasting på partnerworld i går kveld

  Like

Comments are closed.