News

Lotus Notes 8.5.2 kan lastes ned nå, men helt ny generasjon på vei!


Ettersom 24. august allerede var publisert som tilgjengelighetsdato for Lotus Notes 8.5.2 har nok de aller fleste entusiaster allerede lastet ned den siste versjonen.

Selv har jeg stått på en gigantisk oljemesse i Stavanger i dag og demonstrert Lotus Connections, så jeg er fremdeles ikke oppe og går med den fulle versjonen av Lotus Notes 8.5.2. Men jeg har i lang tid benyttet en svært langt kommet betaversjon som har vært helt stabil.

Det jeg nå gleder meg til å ta fatt på er å installere Lotus Notes 8.5.2 på MacOS. Denne skal også være mulig å sette opp mot SUT (Sametime Unified Telephony). Tidligere kunne jeg ikke dette på MacOS versjonen og gikk derfor tilbake til min Windows-baserte ThinkPad i arbeidssituasjonen. Jeg har nemlig hatt behov for å demonstrere SUT for kunder.

Nå er altså SUT tilgjengelig på MacOS-versjonen – så da kan jeg gå tilbake til min Mac Powerbook i jobbsituasjonen igjen.

Den nye versjonen av Lotus Notes handler først og fremst om stabilitet og driftssikkerhet. Det er gjor en rekke fix og oppdateringer på den, nesten 1500 i tallet.

Her er noe av det som er nytt i Lotus Notes 8.5.2:

  • Improve your mail experience through the use of managed mail replicas. Many Lotus Notes mail users have optimized their mail experience by accessing a local replica of their mail instead of on the IBM® Lotus® Domino® server. But some users don’t know how to create or maintain a local replica. Now, Lotus Domino administrators can create and configure local replicas through policies using the new managed mail replica feature.
  • Easily determine which archive you have open among multiple archives. When you are working in an archive, the title will say “Archive” and then the name of the archive.
  • Save mail messages in a .eml file format
  • View, as well as reserve, rooms and resources in your calendar. And private iCalendar feeds can now be added to your calendar.
  • Make your contacts or groups private, and gain more control over which addresses are added to your recent contacts list.
  • Compliance with 2009 Federal Desktop Core Configuration requirements

Nå står neste generasjon Lotus for døren
I følge Ed Brill som er produktsjef for Lotus Notes vil dette være den siste versjonen i 8.5-serien. Det vil kunne komme mindre oppdateringer, men man jobber nå med den helt nye generasjonen Lotus Notes som, fremdeles i følge Ed Brill, vil være byget over ideene i Project Vulcan som ble presentert på Lotusphere 2010 i januar i år. Man kan da vente seg et helt nytt grensesnitt og en helt ny måte å arbeide på når det gjelder samhandling. Dette sier Ed Brill selv:

…8.5.2 would be the last feature release of 8.5.x; some have mistakenly interpreted that to mean it would be the last maintenance release of 8.5.x. We are working on an 8.5.3 release with a target of early 2011, and yes, there will be a few incremental improvements — but mainly for developers in Designer/XPages. For now, we are shifting future feature focus to the next major release of Notes/Domino, which is using IBM Project Vulcan as a blueprint. Tons of activity going on in that space right now, and we’ll start talking about what that release looks like with key audiences in Q4 and headed towards Lotusphere 2011.