News

Slik får du Lotus Notes 8.5.2 til å starte raskere


Det er mange utålmodige mennesker der ute i cyberspace. Noen av dem vil ha alt til å gå fortere, også oppstarten av Lotus Notes-klienten sin. Og det fins det selvfølgelig en løsning på om man tar i bruk en “preloader”.

Notes og Domino 8.5.2 introduserer en Notes “preloader” som kan settes i gang ved oppstarten av operativsystemet. Denne gjør at Notes-klienten starter raskere ved at en del biblioteker blir startet opp allerede når man starter operativsystemet. Den lille programsnutten åpner og lukker diverse databaser og legger biblioteker inn i minnet og stenger deretter ned seg selv.

Når denne funksjonen er aktivert vil brukerne kunne se et nntspreld.exe vindu når de starter operativsystemet. Deretter vil det gå mye raskere å starte opp Notes-klienten.

Denne opsjonen er avslått som standard, men kan aktiveres når du installerer den nye klienten eller oppgradere ved å benytte “Launch parts of Notes” i brukergrensesnittet. Opsjonen finner du på samme installasjonsbilde der Notes settes opp som standard epost, kalender og kontakt-program.

For lignende funksjonalitet på Linux kan brukere lese mer om dette under “Reducing Notes startup time using GNOME for auto-start on Linux” i Domino Administrator hjelp.

One thought on “Slik får du Lotus Notes 8.5.2 til å starte raskere

  1. Hadde ikke vært nødvendig dette, hvis “ruklet” hadde vært stabilt 😀
    …du lukker vel ikke epostklienten og stenger av den bærbare hver gang du har brukt den?

    Like

Comments are closed.