Tordenvær for Microsoft´s nettsky


Microsofts nettskyløsning, BPOS, var nede i to timer tidlig i forrige uke. BPOS er konkurrenten til LotusLive.

Problemet varte i mer enn to timer mellom 08:30 og 10:45, altså i den travleste brukertiden. Brukerne var uten tilgang til systemet i hele eller deler av denne tiden.

En rekke tjenester som Business Productivity Online Suite (BPOS), Exchange Online, SharePoint Online, Office Live Meeting og Office Communications Online var berørt av nedetiden.

Men også Administration Center, Sign-In, My Company Portal og Customer Portal Microsoft Online Services, var omfattet.

Mange av de irriterte kundene lot høre fra seg i diskusjonsforumene på Microsoft Online Services. Enkelte av diskusjonsinnleggene tok også opp tidligere nedetider og ytelsesproblemer de hadde opplevd, i tillegg det de nevnte som dårlig kommunikasjon om disse problemene fra Microsofts side.

BPOS Standard Software Suite er beregnet på det Microsoft benevner som samhandling i bedrifter og organisasjoner og selges via deres forhandlere. Nettskyløsningen omfatter Exchange Online, Office SharePoint Online, Office Communications Online og Office Live Meeting. Microsoft garanterer 99.9 prosent oppetid, tross at kundene nå opplever nedetid.

Kilde: Reuters

Jeg vil senere publisere en artikkel som sammenligner Microsoft BPOS og IBM LotusLive.

1 Comment

  1. For de av oss som har fulgt med en stund, blandt annet på Amazon EC2, så er ikke dette noen overraskelse. Vi snakker om svært kompliserte interne strukturer her, og ofte banale problemer kan skape store problemer utad for kundene. Eneste måte å unngå enhver form av nedetid, er redundans i alle ledd, tilogmed skyen.

    Jeg renger også med at når LotusLive får litt mere fartstid, så kommer vi til å høre om nedetid der også 🙂

    Like

Comments are closed.