IDC: – IBM Lotus vokser raskere enn andre på mobil epost


Analyseselskapet IDC publiserte nylig sin Worldwide Business Mobile Email Forecast. Denne har sett på markedet for epost på mobile enheter, operativsystemer for mobile løsninger, protokoller og lignende for mobilmarkedet.

Når det gjelder løsningene for mobil epost ligger løsningene fra RIM på førsteplass og Microsofts ActiveSync på andreplass, slik IDC ser det.

Dette er forsåvidt kjente tall fra tidligere. Men det som ikke er så kjent er at IBM ligger på tredjeplass i antall mobile epostbrukere, basert på bruken av Lotus Notes Traveler som er den gratis løsningen for brukere av Lotus Notes.

IBM Lotus vokser raskest
Spesielt interessant er det at IDC-rapporten sier IBM’s markedsandel i segmentet for mobil epost er den raskest voksende. Dette ikke minst fordi Lotus Notes Traveler dekker flere mobile plattformer og operativsystemer. IBM Lotus Notes Traveler kan man benytte både på RIM, Windows Mobile, Symbian, iPhone, iPad, iPod og snart kommer også Android.

I tillegg må nevnes at Lotus Traveler ikke innebærer noen ekstra lisenskostnader for Lotus Notes/Domino-kunder.